Брязкало освоїть на озеленення Чернівців ще два мільйона

Брязкало освоїть на озеленення Чернівців ще два мільйона

13.04.2021, 13:16

На озеленення Чернівців цьогоріч витратять два мільйони гривень. За ці гроші облаштують квітники та клумби, розмістять вазони та доглядатимуть за кущами й деревами.

Про це йдеться у відповіді міського департаменту житлово-комунального господарства на запит Суспільного.

Наразі департамент укладає договори з Трестом зеленого господарства на озеленення та догляд за зеленими насадженнями.

Загалом на утримання об'єктів благоустрою та озеленення міста виділили майже 11 мільйонів гривень.

10 квітня в межах акції "Мільйон дерев за 24 години" у парку Жовтневому висадили понад 100 кущів та дерев. Як чернівчани садили дерева — дивіться у відео.

Джерело: https://suspilne.media/121951-na-ozelenenna-cernivciv-vitratat-dva-miljoni-griven/

 
Нагадаємо, у Чернівецькій міській раді відбулася пресконференція на тему «Озеленення міста та освітлення міських парків». Під час зустрічі йшлося про нове світло у парках, посаджені нові дерева на вулицях міста та й загалом про комплексний розвиток зовнішнього вигляду Чернівців.
 
Про це повідомляє Альона ЧОРНА, спеціально для БукІнфо (с) https://bukinfo.com.ua/

Освітлення – це одна сторона медалі

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Василь Зазуляк розповів, що для мешканців міста першочерговим є питання безпеки. А отже освітлення парків є вкрай важливим. – Використовуючи енергозберігаючі технології, ми можемо за невеликі кошти зробити доступними парки у нічний період часу. І це буде завдання нового керівника МКП «Міськсвітло», – повідомив посадовець.

Зокрема мова йшла про освітлення у парку Шиллера. Актуальність цього питання відзначають й активісти.

Василь Зазуляк розповів, що хороше освітлення наразі є тільки у парку Шевченка. Всі інші парки потребують оновленого освітлення. – У нас, крім освітлення, є інші питання щодо парків. Будемо підходити індивідуально й наводити порядок. Зокрема питання стосується парку «Жовтневий», де є складна ситуація із суб’єктами господарювання, є ситуація із недоглянутістю. Тож будемо підходити до цього питання так, щоб за всім парком була робоча документація згідно з якою ми могли оголошувати тендери і показувати комплексний результат. Освітлення – це одна сторона медалі, а в нас ще є доріжки, лавиці, додаткове озеленення тощо. Власне будемо працювати комплексно, – сказав Василь Зазуляк.

До перевірок готові!

Директор комунального підприємства «Трест зеленого господарства» Олександр Брязкало розповів про хід справ у своїй сфері. Зокрема працівники працюють над висадкою квітів, кущів, відновлюють газони, викорчовують пні та невдовзі будуть висаджувати дерев.

– Планів багато, працюємо над їх реалізацією. Але маємо велике прохання до чернівчан не ламати дерева, не красти квіти. Хочемо, щоб все місто було гарним і озелененим. Тож просимо з повагою ставитися до зробленої роботи, – каже Олександр Брязкало.

Посадовець додає, що часто звертаються в поліцію щодо пошкоджених дерев, лавиць. Однак знайшли винуватців тільки пошкоджених лавиць: батьки дітей оплатили ремонт. Крадіїв зелених насаджень не встановлено. Такі ситуації пов’язані з тим, що мало де встановлені камери спостереження.

На запитання БукІнфо, скільки збитків понесло підприємство за час пандемії та скільки працівників втратили роботу, Олександр Брязкало повідомив, що «Трест зеленого господарства» є прибутковим і всі працівники залишилися на роботі. – Але на початку пандемії, минулої весни були проблеми. Тоді не було висаджено жодного дерева. Адже більшість працівників, які зайняті цими роботами, проживають у сільській місцевості. Пам’ятаєте, минулого року були проблеми із довезенням людей у місто. Працівники тоді йшли в оплачувані відпустки. У кого не було оплачуваних, йшли у відпустки за власний рахунок, – каже посадовець.

Також, ми поцікавилися в Олександра Брязкала, чи був проведений аудит на КП «Трест зеленого господарства».

– Аудит закінчився у вересні минулого року. Він тривав близько 2 місяців. Якщо буде потрібно провести позапланову перевірку, чи аудит, ми готові. Наразі щодня звітуємо про хід виконаних робіт, – сказав пан Олександр.

  • Нова влада гарантувала вам продовження співпраці?

У мене є контракт, поки що працюю. По контракту ще 4,5 роки

  • Тобто мови не було про те, що вас попросять піти із посади керівника?

Поки що не було. Це рішення зокрема приймає міський голова. Згідно контракту визначено за які недоліки може бути розірваний трудовий контракт. Все, що вимагається від мене, я виконую.

Фото: Альона ЧОРНА

1