«БПП «Солідарність» і 'Батьківщина' одночасно оголосили про свою перемогу на виборах

«БПП «Солідарність» і "Батьківщина" одночасно оголосили про свою перемогу на виборах

25.12.2017, 13:13

Результати виборів в ОТГ: Кандидати від «БПП «Солідарність» перемогли у більшості регіонів України

За даними підрахунку результатів виборів у новостворених об’єднаних громадах, які відбулися 24 грудня 2017 року, переконлива більшість серед обраних голів ОТГ – це кандидати, висунуті територіальними організаціями Партії «БПП «Солідарність» та кандидати, яких підтримувала Партія «БПП «Солідарність». Про це повідомляє прес-служба Партії. Загалом перемогу отримують 28 кандидатів від партії «БПП «Солідарність».

Світлина від BukNews.

Найбільше громад кандидати від «БПП «Солідарність» очолять у Миколаївській області – 7, Полтавській області – 6, Дніпропетровській області – 3.  Представники «БПП «Солідарність» перемогли у переважній більшості регіонів. Зокрема, у Миколаївській області у всіх 7 громадах, де відбувались вибори, перемогли кандидати від партії.

Результати інших політичних сил. Батьківщина – 4, Радикальна партія – 2, За конкретні справи – 2, Аграрна партія – 1, УКРОП -1, Відродження -1.

Кандидати від БПП перемогли з великим відривом від конкурентів. Наприклад, у Миколаївській області  у Володимирівській громаді кандидат Павло Довгий отримав 98% голосів виборців. Кандидат від партії «БПП «Солідарність» Олексій Асмолов у Казанківській громаді на Миколаївщині отримав понад 77%. У Хмельницькій області Тетяна Криворучко, кандидат від “БПП “Солідарність”, перемогла на виборах голови Жванецької ОТГ з результатом понад 63%.

Також партія за попередніми даними отримала 178 мандатів депутатів ОТГ. З них 22 мандата у міських ОТГ, і 156 мандатів у сільських та селищних ОТГ.

«Показовим є результат партії у Миколаївській області. Тут вибори відбулися у 7 ОТГ. У всіх громадах головами стають кандидати від БПП Солідарність. Крім  того, 45 кандидатів від БПП отримують депутатські мандати, що складає 30 відсотків від загальної кількості депутатів. Такий результат є стратегічно важливим. Адже як показує практика виборів в Україні, саме Миколаївська область зазвичай репрезентує електоральну підтримку на будь-яких виборах по всій країні», – повідомив народний депутат України Сергій Березенко.

Загалом від початку реформи децентралізації з 2015 року в Україні відбулося 10 виборчих кампаній в ОТГ. Саме «БПП «Солідарність» має стабільну підтримку на всіх виборах. Загалом на виборах було обрано 667 голів ОТГ. Голови, обрані від БПП Солідарність, очолили 310 громад, або 46,5 відсотків.

Тенденція перемоги кандидатів від «БПП «Солідарність» зберігається у всіх регіонах України. Як свідчать результати виборів 24 грудня, партія нарощує свої показники – за результатами голосування 24 грудня вона отримала 55 відсотків посад голів ОТГ.

«Реформа децентралізації, яку ініціював Президент, має сталу підтримку українців. Кожна хвиля виборів до ОТГ характерна як високою активністю виборців, так і незмінною підтримкою партії «БПП «Солідарність», яка чітко і послідовно реалізує реформу децентралізації в Україні. Причини цього – конкретні результати: в рази збільшені місцеві бюджети, нові дороги, школи, дитячі садки, амбулаторії, які стали можливими саме завдяки децентралізації», – переконаний народний депутат України Сергій Березенко.

Нагадаємо, 24 грудня відбулися перші вибори у 51 новоствореній ОТГ. Зокрема, у Вінницькій, Волинській, Рівненській і Сумській областях відбувалися вибори в 1 ОТГ; у Запорізькій, Львівській, Одеській, Херсонській і Черкаській областях – у 2 ОТГ; у Дніпропетровській, Івано-Франківської, Київській областях – у 3 ОТГ; у Чернівецькій і Чернігівській областях – у 4 ОТГ; у Хмельницькій області – у 6 ОТГ; у Миколаївській і Полтавській областях – у 7 ОТГ. На сьогодні в Україні сформовано 692 об’єднані територіальні громади.

Водночас "Батьківщина" також повідомила про свою перемогу: впевнено перемагає на виборах до місцевих громад, які відбулися 24 грудня 2017 року.

Світлина від BukNews.

 Джерело: http://solydarnist.org/?p=155215

1