Борці 'За справжнє!' до мероімітатора спиною не повернулися, а угоду про співпрацю Чернівців з Яссами підписав не мер, а віце-мер румунського міста

Борці "За справжнє!" до мероімітатора спиною не повернулися, а угоду про співпрацю Чернівців з Яссами підписав не мер, а віце-мер румунського міста

06.10.2012, 18:29

Напередодні Дня міста Чернівці редакції деяких електронних ЗМІ, в тому числі BukNews, одержали запрошення на флеш-моб "НІ - МЕРОІМІТАТОРУ!!!". Проведення акції було анонсовано на 6 жовтня з 10.00 до 11.00 на Центральній площі прямо під час урочистого відкриття святкування. Авторами ідеї значився Рух "За справжнє!"

Організатори обіцяли повернутися спиною до мероімітатора та знайти в юрбі справжнього мера. Кого саме невідомі вважали мероімітатором засвідчувала карикатура, приєднана до листа, на якій у не зовсім прийстойний спосіб були зображені секретар міської ради Віталій Михайлішин, а також  губернатор Михайло Папієв та олігарх Дмитро Фірташ.

Очевидно, що цей анонс змусив понервувати багатьох причетних до організації заходу. Щойно почалися урочистості, як чиновники, спостерігачі різних громадських організацій почали телефонувати, цікавитися у присутніх на заході журналістів, чи не спостерігали вони, бува, якихось незвичних рухів у натовпі.

 Проте борці "за справжнє", як обіцяли, справжнього мера у натовпі не шукали. Якщо під справжнім мером організатори акції мали на увазі Миколу Федорука, то уважні спостерігачі ще задовго до оголошеної ними акції знали, що Миколи Федорука у натовпі під час урочистого відкриття точно не буде. Адже під час останнього спілкування з журналістами він повідомив, що під мерію не ходить. Журналісти, нагадаємо,  запросили екс-мера Чернівців на свою акцію під міську раду, де вони збиралися протестували проти закону про наклеп. Микола Федорук тоді відповів: радо приєднався б до вас, якби протест проходив у будь-якому іншому місці. Але оскільки він відбудеться під стніами ратуші, то приєднатися до вас, на жаль, не зможу. З часу усунення мене з посади я не переступав поріг міської ради. І зможу з'явитися там тільки тоді, коли там не буде тих людей, які знищили у Чернівцях місцеве самоврядування.

Натомість багато присутніх на відкритті свята звернули увагу на іншу обставину: угоду про співпрацю в соціальній, економічній та культурній галузях між Чернівцями та Яссами (Румунія) підписав не мер, а віце-мер цього  румунського міста Міхай Кіріка. Що це означає мовою дипломатії добре знає колишній Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Індія Георгій Ходоровський.

1