Болючі питання, які хвилюють громадськість краю, буковинська опозиція вирішує спільно

Болючі питання, які хвилюють громадськість краю, буковинська опозиція вирішує спільно

26.09.2011, 20:59

Сьогодні на черговому засіданні Обласного Комітету опору диктатурі учасники Комітету виробили спільну позицію щодо низки подій. Після попереднього обговорення на засіданні минулого четверга  майбутнього приїзду на Буковину президента і російського патріарха, коли учасники відзначили, що область посилено готується до цих візитів, фінансуючи підготовку до них без будь-яких конкурсів і тендерів, Комітетом було засуджено розміщення на території області біг-бордів "Буковина зустрічає свого патріарха", адже це принижує представників інших церков і конфесій. Аби врахувати думку буковинського духовенства, голова обласної організації партії ВО «Батьківщина» Іван Мунтян напередодні відвідав прес-конференцію Митрополита Чернівецького  і Буковинського Данила та єпископа Кіцманського і Чернівецького Марка (УПЦ КП). Щодо візиту патріарха російської православної церкви було прийнято Заяву, текст якої буде поширено пізніше. Завтра (27.09)  о 15 год. в конференц-залі Українського народного дому відбудеться прес-конференція  Комітету опору диктатурі з питань візиту на Буковину президента Януковича та патріарха Кирила.  

Комітет опору диктатурі приділив увагу бездіяльності влади стосовно фестивалю "Червона рута", який знову "подався у мандри" з Чернівців, та щодо кінотеатру ім. І.Миколайчука, в якому планувався кіномистецький центр, натомість зяє пустка. Вирішено підготувати депутатський запит щодо фестивалю «Червона рута» з вимогою створити умови для його проведення саме в Чернівцях.

у вівторок, 27 вересня, о 13 годині Комітет опору диктатурі пікетуватиме облдержадміністрацію на підтримку вимог «чорнобильців» та воїнів-«афганців» про збереження їхніх пільг, яким наразі загрожує скасування.

Учасники Комітету ще раз нагадали про своє спільне рішення  працювати в інформаційних наметах і забезпечувати їх роздатковими матеріалами та волонтерами-агітаторами.

Як повідомили "BukNEWS" у прес-службі обласної організації партії ВО «Батьківщина», у засіданні обласного Комітету опору диктатурі, де головував лідер облпарторганізації ВО "Батьківщина" І.Мунтян, взяли участь керівники обласних організацій партій "Фронт змін", ВО "Свобода", Народний Рух України, "Народна самооборона", "Громадянська позиція", "Удар" та громадської організації "Буковина – наш дім".