Бойченко подякував чернівчанам за підтримку і розповів про свою рацію

Бойченко подякував чернівчанам за підтримку і розповів про свою рацію

04.03.2016, 11:22

3 березня у Целанівському центрі ніде було стати, не те що сісти. Причина тому - зустріч із письменником, критиком, перекладачем Олександром Бойченком. 

Автор, який зібрав аншлаг, презентував свою книгу "50 відсотків рації". Цю збірку можна читати як збірку старіших і новіших оповідань або навіть як невеличкий автобіографічний роман, у якому відносно важливі для автора події викладені у відносно хронологічному порядку.

Однак сам автор твердить, що його тексти належать до жанру сюжетної публіцистики. «Відтак представлені в цих текстах постаті строго на 50 відсотків є реальними, а на 50 – вигаданими, – говорить Олександр Бойченко. – Те саме з розказаними тут історіями: на 50 відсотків вони є літературними, а на 50 – журналістськими, на 50 – комічними, а на 50 – не дуже».

Нагадаємо, що це була друга спроба. Вперше, презентація була запланована на 18 лютого, але тоді Олександр Бойченко в силу певних обставин прийти на презентацію не зміг.

Під час заходу Бойченко розповів, що таке сюжетна публіцистика, звідки беруться реальні та вигадані герої, навіщо людям розумової праці копати картоплю та чому кожна наша правда є правдивою лише на 50 відсотків. 

Письменник зачитав кілька есе, які увійшли до книги, і подякував чернівчанам за підтрмку.

Автор поділився своїми планами на майбутнє та проанонсував нові книжки, у виданні яких він брав участь. Письменник зізнався, що на даний момент нічого не пише, займається тільки перекладами. 

Після презентації автор відповідав на запитання публіки та роздавав автографи.

- "Ми живемо у наскрізь брехливій країні, і жодні революції у тому не допомагають...". Олександр Бойченко. Про літературу і не тільки. Довгоочікувана нинішня зустріч у рідних Чернівцях, - поділилася враженнями від зустрічі журналістка Наталя Фещук. 

Книгу "50 відсотків рації" можна придбати у книжкових магазинах міста.

Віталія КОЗМЕНКО

Джерело: vidido.ua та molbuk.ua

1