Богдан Онуфрик: Законодавство у сфері медіа повинно відповідати європейським стандартам

Богдан Онуфрик: Законодавство у сфері медіа повинно відповідати європейським стандартам

19.06.2015, 16:13

Цього пленарного тижня парламент ухвалив у першому читанні законопроект № 1831 щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, а також реалізації державної політики в сфері телебачення та радіомовлення, яким передбачається зобов’язати суб’єкти інформаційної діяльності, зокрема телерадіоорганізації і провайдерів програмної послуги, розкривати інформацію про реальну структуру власності та надавати відомості про кінцевих вигодоодержувачів.

“Цей законопроект, як і нещодавно схвалений закон про суспільне мовлення, який уже вступив в дію, є знаковими для медійного середовища і загалом суспільства, – вважає народний депутат України від “Блоку Петра Порошенка”, член Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Богдан Онуфрик. – Це реальні спільні кроки і парламентської коаліції, і Президента, і уряду на шляху впровадження в Україні європейських стандартів у сфері засобів масової інформації. Лише політика відкритості і прозорості дозволить реалізувати реформи, які очікує суспільство, і забезпечити довіру людей до влади”.

Про рішучу налаштованість на зміни у царині мас-медіа, за словами парламентаря, свідчать і прийнятий цього тижня у першому читанні закон про удосконалення захисту прав журналістів, і законопроект про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації, який одноголосно схвалив у середу на своєму засіданні Комітет з питань свободи слова і інформаційної політики.

“Загалом мова має йти сьогодні, за великим рахунком, про творення спільного європейського інформаційного простору, - зазначив Богдан Онуфрик. - Така необхідність зумовлена, у тому числі, і розв’язаною Росією інформаційною війною проти цивілізованого світу”.

Про це повідомляє прес-служба ЧОО БПП.

1


КОМЕНТАРІ (1)

То , що ця людина "Член" у Чернівчан немає ніякого сумніву...

avatar

Чернівчанин

21 червня 2015 18:01