Близько сотні чернівчан зібралися на Центральній площі і обговорюють план дій в умовах російського військового вторгнення  (+відео)

Близько сотні чернівчан зібралися на Центральній площі і обговорюють план дій в умовах російського військового вторгнення (+відео)

01.03.2014, 23:05

Близько сотні чернівчан зібралися о 20.00 на Центральній площі і обговорюють план дій в умовах російської окупації. Наразі домовилися вивести якомога більше людей завтра, 2 березня, о 12.00 на віче біля пам'ятника Тарасові Шевченку. Чоловіки також обговорюють можливість патрулювання вночі вулиць міста. Підприємці готові завтра зранку об'їхати на своїх авто з гучномовцями місто, щоб повідомити чернівчанам про збори о 12.00.

Представників політичних партій на площі немає. Були лише представники Громадської координацйної ради Чернівецького Євромайдану і Правого сектора. Між городянами і представником Правого сектора виникла словесна перепалка через взаємне непорозуміння. Провідник обласної організації «Тризуб» імені Степана Бандери Володимир Рясов емоційно закликав молодих чоловіків не займатися самодіяльністю, бо Буковині поки нічого не загрожує. Люди, серед яких багато жінок, говорили, що їх обурює пасивність, з якою себе поводять організовані політики. Наприклад, особисто вони нічого не знали про завтрашнє віче о 12 годині. І багато чернівчан також.   Тому хочуть допомогти, а не займаються самодіяльністю.  

Депутати обласної ради, які запросили людей на площу радитися, пішли до приміщення Чернівецької обласної ради, щоб там обговорити питання скликання завтра позачергової сесії обласної  ради. 

Депутати Чернівецької обласної ради досягли домовленості про скликання завтра, 2 березня, позачергової сесії. Про це BukNews повідомив депутат обласної ради Михайло Павлюк. Це рішення підтримують депутати всіх фракцій буковинського парламенту незалежно від партійної приналежності.

За словами депутата, Чернівецька обласна рада звернеться до країн західно світу з вимогою негайно почати виконувати умови Будапештського меморандума про гарантії безпеки. 

Водночас депутати кажуть про необхідність зберігати спокій і впевненість в мирному, дипломатичному врегулюванні складної ситуації, не піддаватися емоціям і не слухати заклики провокаторів до вчинення будь-яких неадекватних дій. 

Михайло Павлюк повідомив також, що голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру в присутності депутатів телефонував в.о.мера Чернівців, секретарю Чернівецької міської ради Ярославу Кушнірику. Той підтвердив, що Чернівецька міська рада завтра також збереться на позачергову сесію.  

Рада обласного обєднання «Майдан», нагадаємо, скликає віче для дотримання миру і спокою в краї.

У неділю, 2 березня, на Центральній площі Чернівців скликається віче з метою підтримки миру, злагоди і спокою на Буковині та в Україні.

Початок о 12 год. Запрошуються всі небайдужі.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Що роблять ці помаранчеві з Українною?! Народ повірив їм у 2004 році, а вони просрали Римунам сотні кв. километрів Українського шелшьфа Чьорного моря!!! Нард клав свої голови на майдані в 2014 і знову повірив помаранчевим!!! А вони просирають уже цілий півострів! Ще трохи покерують і відколиться до мадяр Закарпаття. Я тепер не впевнений, що завтра зранку в Чернівцях не появляться Римунські війська! Люди схаменіться! Вони покерували декілька днів, а вже пообіцяли нам тотальне підвищення цін, своїми першими законами розкололи Державу! А тепер закликають простих людей боронити їхні міліони і маєтки в Криму! Нехай мобілізовують своїх мажорів-дітей! Їх треба гнать в шею з Києва!! З Кримом потрібно домовлятися, зпівднем і сходом потрібно домовлятися! Треба щоб говорили дипломати, і саме головне всі повинні чути один одного. Ще покойний Чорновіл говорив про федеративний устрій Держави Україна!!! Замість того, щоб 20 років будувати сильну Країну, всі хто приходив до влади просто грабували країну і людей!!! 

avatar

Революціонер

01 березня 2014 21:53

тупой мальчик говорит хуйню. люди вы ебнутые?! идите по домам. клану бурбака пиздец

avatar

паникерам на видео

01 березня 2014 23:51