Блокада Буковини: потяги Чернівці-Київ-Чернівці зупинили в дорозі: з Чернівців до 23 лютого не буде жодного потяга на Київ

Блокада Буковини: потяги Чернівці-Київ-Чернівці зупинили в дорозі: з Чернівців до 23 лютого не буде жодного потяга на Київ

20.02.2014, 11:42

Фірмовий потяг "Чернівці-Київ", який вчора о 18.18 вирушив на Київ до столиці так і не доїхав. Про це molbuk.ua розповіли у резервному депо залізничників у Чернівцях.

"Потяг "Софія-Москва", який теж курсує на Київ, зараз проїжджає Фастів і за годину буде у Києві. Він запізнюється на годину.

Чому не пустили фірмовий потяг "Буковина" не знаємо. Про це навіть не повідомили начальнику потягу. Коли приїхали у Тернопіль просто сказали, що потяг далі їхати не буде і більше жодних пояснень. Він стоїть там після 23.00. Частину пасажирів — забрали назад на Чернівці потягом, який їхав з Києва. Залишилося у потязі ще приблизно 32 пасажира.

Не знаємо, чи цей потяг буде їхати на Чернівці, чи на Київ. Так само не знаємо, яка буде ситуація із потягами сьогодні. Ми готові їхати, але чи дозволять. Чекаємо офіційних повідомлень", - зазначили у резервному депо.

На залізничному вокзалі Чернівців повідомили, що потяга на Київ сьогодні ввечері теж не буде потяга. Порадили здавати кивтки, повертають їхню повну варітсть.

"До 23 лютого не буде курсувати фірмовий потяг "Буковина" - "Чернівці-Київ". Потяг "Софія-Москва", який теж проїжджає Київ, можливо, пустять іншою гілкою, щоби він не заїжджав у Київ. На офіційному сайті Львівської залізниці пояснили, що розмило частину колії біля Коростеня", - розповіла черговий вокзалу.

Джерело: molbuk.ua

З Києва до Чернівців їдуть народні депутати Бурбак і Федорук. Випадково чи ні, поїзд Київ-Чернівці пустили через всю Україну, щоразу повертаючи його на одні й ті самі місця. Він вже був у Рівненській області, два рази під Львовом, двічі під Вінницею, і продовжує кружляти по Україні, не маючи змоги дістатись до Чернівців.

Тому нардепи обдумують інші способи дістатися Чернівців. Та поки вони їдуть, на Буковині даються вказівки на районні адміністрації та районні ради про підпорядкування Народній Раді Буковини. В окремих районах голови РДА та райрад досягли порозуміння, в інших нині – саботаж. Зокрема, це стосується голови Кіцманської РДА та його заступника.

Тому їх попереджують, щоб вони негайно ставали на сторону народу. Інакше залишаться без цього народу.

Петро Кобевко

Народний депутат України Максим Бурбак написав про цю ситуацію коментар на ФБ

"Влада де-факто ввела надзвичайний стан створюючи при цьому транспортні колапси по всій країні.

Потяг Київ-Чернівці чомусь опинився під Львовом,а тепер знову їде на Чернівці.

Чернівці-Київ зупинився в Тернополі і далі його не пустили.

 Під прикриттям охорони громадського порядку створюються перешкоди,щоб не пропустити людей ні до Києва, ні до обласних центрів де влада вже втрачає контроль над ситуацією".

Сьогодні вночі потяг Софія-Москва, який їхав через Київ, зупинили у Вінниці й не пускали далі. Про це повідомив журналіст Roman Paziuk, який саме їде з Києва до Чернівців. У потязі сказали, що все перекрито і руху нема. Або будуть завертати на Козятин, або назад до Києва. (ChernivtsiNews.com (c)).

Згодом потяг Москва - Софія до Чернівців таки пропустили. 

 Цей же потяг у зворотньому напрямку «Софія – Москва» зупинили у Тернополі.

Пасажирів потягу «Москва – Софія» затримали на годину поблизу Вінниці. За словами пасажира цього потяга, який повертався до Чернівців, Романа Пазюка, їм повідомили, що все перекрито. Мовляв, або завернуть потяг назад до столиці, або звертати на Козятин.

- Наразі ми вже їдемо, минаємо Львів, хоча зазвичай він їде через Тернопіль, - каже Роман. – Потяг сильно затримується, але добре що їдемо.

Ще один потяг у зворотньому напрямку, тобто до Києва теж зупинили. Про це повідомляють у соцмережах.

Працівниця прес-служби Львівської залізниці телефоном vidido.ua повідомила, що всі потяги, які вирушилии до Києва наразі стоять на території Львівської залізниці, оскільки з Києва повідомили, що там їх не приймуть.

- Ми не можемо відправити потяги, щоб вони потім стояли серед поля, - зазначили у прес-службі.

vidido.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

Бурбачелло скрізь встигає.
Но коли потрібно взяти на себе відповідальність різко пропадає.
І ТЕ ЩО ВИ КИДАНУЛИ СТУДЕНТІВ В ЧЕРНІВЦЯХ. те що ви пообіцяли і не виконали за це мітинг буде на Добробуті і у вас дома...

avatar

Бурбаку

20 лютого 2014 09:57

Софійський таки прибув до Києва, затримка одна година. На вокзалі більш меньш спокійно.

avatar

!!!

20 лютого 2014 10:48