Бізнесмени від влади спільно з органами місцевого самоврядування створють ринкову мафію, яка хоче взяти під контроль ситуацію на ринках міста, щоб консолідувати їхні прибутки, - Каспрук

Бізнесмени від влади спільно з органами місцевого самоврядування створють ринкову мафію, яка хоче взяти під контроль ситуацію на ринках міста, щоб консолідувати їхні прибутки, - Каспрук

04.11.2013, 12:42

Під час дискусії, яка відбулася в рамках програми „Суть речей” на радіо Станція 103.2 ФМ 31 жовтня, запрошені гості -  депутати міської ради - Олексій Каспрук (фракція Фронт змін) та Ростислав Білик (фракція Партія регіонів), зокрема, торкнулися, питання передачі Калинівському ринку понад 2 га землі, які належать ринку "Добробут". 

За словами Ростислава Білика, це було єдине питання, щодо якого депутатський корпус міської ради не знайшов порозуміння під час останньої сесії. "Стосовно основних питань депутати знайшли порозуміння, можливо тільки в одному – це передача земель «Альянс-інвест», тобто ринку «Добробут» до земель Калинівського ринку проект не був затверджений, не було непорозуміння"

Ведуча Оксана Денисюк запропонувала докладніше зупинитися на цьому питанні. саме про це одне питання пропоную поговорити предметніше, чому не вдалось досягти консенсусу і чи можна коротку передісторію цього питання для тих наших слухачів, які, можливо, не зовсім добре знають про що йдеться.

Ростислав Білик: коментувати це було б дуже довго, а я б не хотів забирати час в Олексія Павловича і не хотів би вводити слухачів у проблеми, але це проблема дуже серйозна. Учора у нас була прес-конференція Партії регіонів у міській раді – там я цю проблему досить широко озвучив, сказав про ті питання, які були, і які необхідно вирішувати. Це спершу був проект відведення, а зараз затвердження земельної ділянки, де депутати, колегіально вирішили одну проблему – ми виконували рішення судів. Тобто, було рішення суду про скасування 7,5 га – там є майно на одній земельній ділянці, на іншій протікає річка Потік, тобто ділянка більше як 2 гектари біла вільна і яку вдалось працівникам комунального підприємства заміряти та винести проект відведення на сесію – вона була передана Калинівському ринку. Про доходи, про суми …я скажу одне – це все робиться для територіальної громади міста, для поповнення місцевого бюджету і якщо є якійсь непорозуміння, то я вважаю, що сьогодні всі питання між господарськими суб’єктами повинні вирішуватись у судовому процесі. Тобто, є рішення суду – його потрібно виконувати.

Ведуча: Олексію, у вас інша думка з цього приводу?

... якщо говорити про питання земельні і передачі землі Калинівському ринку, то Ростислав Романович вводить слухачів в оману – ніякого рішення суду, яке б зобов’язувало міську раду передавати цю земельну ділянку Калинівському ринку не існує в природі. Мова йде про те, що у нас влада сьогодні, бізнесмени від влади спільно з органами місцевого самоврядування, створюється така собі, знаєте, невеличка ринкова мафія, яка дуже активно працює на багатьох ринках нашого міста. Вони вважають, що мають взяти ситуацію на цих ринках під контроль для того, щоб консолідувати прибутки цих ринків. Мова йде і про 5-ий сектор, де змучені підприємці і просять: «Не треба нас покращувати, лишіть нас в спокої та дайте нам працювати» - їм не дають, черговий раз дурять, черговий раз намагаються їх виселити. Це саме стосується і землі «Добробуту» та ринку «Зелений» там, де торгують овочами.

І друге – сьогодні це було не єдине кадрове питання, у ЗМІ пройшло повідомлення про те, що комісія з питань будівництва та архітектури на своєму засіданні прийняла рішення про висловлення недовіри голові комісії Олексію Редько. І це пройшло в ЗМІ і мало розглядатись сьогодні на сесії, але не розглядалось з однієї простої причини – так званих колишніх членів партії «Батьківщина» та «Нашої України», які давним-давно зрадили своїх виборців і працюють з Партією регіонів, купили тим, що регіони не знімають Редька з такої ласої посади голови комісії, а вони, відповідно, голосують за те, щоб забрати землі в «Добробута» і передати нібито Калинівському ринку, нібито. От такі були сьогодні кадрові перестановки чи колізії в міській раді. 

Інформаційний партнер програми „Суть речей” на радіо Станція 103.2 ФМ

1