Бімба нашого бомонду, чистий тобі 'гаспідарник' Віталь Михалич – єто єсть їх послідній і рєшітєльний бой, а ті з лохів, які думали, що Вася-узурпатор їм підсобить, обійдуться дрібним, а хтось буде у Васі-узурпатора в 'кріпаках' і вікувати, і дівувати, і хлопакувати, -   Блог Мостіпаки

Бімба нашого бомонду, чистий тобі "гаспідарник" Віталь Михалич – єто єсть їх послідній і рєшітєльний бой, а ті з лохів, які думали, що Вася-узурпатор їм підсобить, обійдуться дрібним, а хтось буде у Васі-узурпатора в "кріпаках" і вікувати, і дівувати, і хлопакувати, - Блог Мостіпаки

12.08.2018, 11:30

Віталь Михалича реінкарнували як "гаспідарника". А Вася-узурпатор зізнався, як то було файно за Януковича.

Послєдній патрон. Послєдній цвєк у кришку банки з помидорами. Послєдній ковток огнєнної води для індіанця. Послєдній удар лижної палиці об голий асфальт. І послєдній аргумент у філософському диспуті "Сам гі..но". Саме так. Вася-узурпатор випустив на арену тілівізора Віталь Михалича. То було шось. І з чимсь. І десь. Метафізично-клінічне. Психофізично-метаболічне. Віталь Михалич – то бімба нашого бомонду. То велет духу, мозку і краснорєчія. А тепер ше й "гаспідарник". Саме так він себе представляв на тілівізорі. 

Я лише от одного не розумію, хто йому сказав, що між словами, сполучниками і реченнями не треба робити пауз, і скільки за то взяв? Нє. Того, що так сказав, я понімаю, як ніхто, бо сам у тому трохи щось петраю. Він то так сказав робити від безісходності. Аби не було видно. Ну, аби велет виглядав велетом, а не Іллею Муромцем, що 30 років сидів на печі і забув сходити до школи. А так от іде потік сознанія, "піпл хаває", бабушки і дєдушки. влупивши на ніч сала з бараболями, слухають "гаспідарника"Віталь Михалича і всьо панімают. Тіпа, шо мер – гі…но, шо робити ніц не хотів, що Віталь Михалич його хотіли навчити, а він втікав і шо тра "на благо" робити ніч і день, день і ніч. Вопшим, без запинки. Як Віталь Михалич пахали – ночами у неділю. І говорити це без запинки, бо як тіко почнеш із чувством, толком і розстановкою, то буде…. е.. Шось клінічно-метафізичне.. А так, чистий тобі "гаспідарник". 

Так що ждітє на наступних мерських перегонах Віталь Михалича в образі великого "гаспідарника" і оповідки про те, що всьо у Чернівцях – від нього, як людство – від Адама. Бо Віталь Михалич до того договорилися, що й децентралізація почалася з нього… Думаю, що скоро він себе проголосить ветераном революцій "гідності", "помаранчевої" і "на граніті", а "гаспідарником" буде крутішим, ніж сам Микола Яновіч Азіров, який (бо був дохтром геологічних наук) чомусь місцевих фірташівців вважав"бірінами" (ну не знав він, як ця тварина звучить українською, бо мав проблеми з голосними).

А за фіранкою в коридорі Верховної Ради тихо курить в консєрвну баночку і гигикає Михайло Миколайович Папієв. Бо він то вже точно знає, яким "гаспідарником" були Віталь Михалич в 2011-2013 роках. Но мовчить. Бо Юрі винен.

Опшим, Чернауці, як та сліпа кобила, що талує глину з половою, знову заходять на чергове коло меріади з "Великим гаспідарником" в одній із головних ролей. А ви думали, що Вася-узурпатор сам тут всьо рішав? Ага. Шас. Як Юра з Хайфи сказав, так і буде. А в Юри мулька з 2010 року – Віталька – класний пацан, тому його – "на мери", "в депутати" і куди завгодно – за "ценой нє пастаю". Коротше, будуть "засівати". Ну, не так рясно, як в 2012-му і навіть не так густо, як у 2015-му, бо вже обносилися, але ще будуть. Єто єсть їх послідній і рєшітєльний бой. 

А ті з лохів, які думали, що Вася-узурпатор їм підсобить вибитися у великі начальники і політіки, то хай си шмарклі витруть об піджаки довгополі і краватки "пожар в джунглях". Обійдуться дрібним баблом, ЖРЕПами, откатами з дрібних тендерів "на бонбони", трьома сотками на Цецино, а дехто і взагалі нічим і буде списаний в утіль, але, оскільки ніхто інший вже не підбере, а борги не спишуть, а всьо, що робив, запишуть, то буде у Васі-узурпатора в "кріпаках" і вікувати, і дівувати, і хлопакувати. 

Отака то жізнь, пацани. З 2011-го вона шипко змінилася, а хто не помітив, той, видно, їсть багато сала без хліба. Склєроз, вопшим, а не реванш. На реванш бабло тре і халяви побільше для "піплу хаваючого", а тут бабла - хіба собі на пєчєньки, халяви для "піпла" - нуй, а лише "гаспідарник". Дрібнувато якось. 
Але, шо заслужили, то і є, і буде, і від нині, і во віки віків, аж поки тута із постсовка барижно-жлобсько-дивакуватого щось не виросте. Антон Кохановський став бургомістром Чернівців майже через сто років після приходу Австрії. Так шо в нас ше є років 30, якщо враховувати, що історичний процес прискорився. А до того часу в "піпла хаваючого" будуть різні "гаспідарники" і "гаспиди". 


***

Що у нас в 2011-2013 всьо було Паріж, Лондон і Адіс-Абеба, то вже всі як би то і поняли, навіть я. Про то і Віталь Михалич, і навіть Валєр Миколаїч балакали. Але не було на то всьо великого авторітєту, бо ті якось так балакали, що, окрім долара по вісім, більше ніц і не було. Але остаточну крапку в диспуті поставив таки авторітєт – Вася-узурпатор. Він тої суботи в Фейсбуці до того дотриндівся, що в нас і Турчинов був узурпатором (видно, колегу собі шукав), і вапсчє, дійшло до того, що життя було лафа до 2013 року і т.д. Але тут народ почав масово галасувати, типу "Вася-ватнік", "Вася-дівєрсант", "Агєнт". Після цього Вася спудився і всьо то стер і нема тепер "Васі-ватніка", но осадок в народу лишився. 

Нє, воно, канєшно. понятно. Часи були золоті. Митро Васильович на газовій трубі сиділи. Юра Борісов – на газовому крані. Віталь Михалич – "гаспідарствували". Вася – за фіранкою підглядували за Віталь Михаличем, аби ніц не чіпали. Но… Неправий тут наш Вася-узурпатор. Ой, як неправий. Бо тіко революція і врятувала їх усіх, як женщін востока, від повного кирдика, що його готував для фірташівців Віктор Фьодорич. Бо у Фьодорича була своя "Сім’я", а газова труба то така штука, що як ти на неї посадив когось свого, то не тра ділитися з якимсь Дімою-помидорником. Так шо тучі над Митром і всіма митровими згущалися канкрєтні і канкрєтно. І хто зна, де би і хто яку баланду жрав і на якому стакані сидів, чи у якому контейнері, якби не революція. Бо вже навіть у нашому селі все було порішано, хто буде губєром, хто сєкрєтарьом, а хто смотрящим (не бійся, Вася, він вже помер), куди "зайде Саша-стоматолог"і кого заженуть і в яке стойло, а кому місце "на параші". Навіть силовиків від Митрових перед тим зачистили. 

Але тут - революція, Фьодорич здриснув, война, Пьотр Лєксєїч з бульдозера прямо до Відня до Митра, а звідти - в презіденти. І всьо стало, як було навіть не в 2011, а в 2005-му. Курорт для таких як Вася. Так шо я би на його місці носив щомісяця вінки до пам’ятників Небесній сотні... Бо інакше би і "жілєтіки" з "шіками" могли відібрати. Ті пацани були канкрєтні, не то що нинішні хлюпіки і трєщотки. 

***

Блог Мостіпаки

Джерело: https://molbuk.ua/

1


КОМЕНТАРІ (4)

Чорней, хай той мостіпака в своєму МБ друкується... Але як же ви, Юрій, залишите бурбакову "капусту"...

avatar

Юрій

12 серпня 2018 14:21

шо мостипака жаба давит что Ира уже отрезана от кормушки ???

avatar

Ира

12 серпня 2018 21:09

шо мостипака жаба давит что Ира уже отрезана от кормушки ???

avatar

Ира

12 серпня 2018 21:09

шо мостипака жаба давит что Ира уже отрезана от кормушки ???

avatar

Ира

12 серпня 2018 21:09