Білик, майже як Остап Бендер, тікав через Молдову:  хронологія втечі депутата (+деякі можливі подробиці від Ільфа і Петрова:)

Білик, майже як Остап Бендер, тікав через Молдову: хронологія втечі депутата (+деякі можливі подробиці від Ільфа і Петрова:)

09.11.2016, 14:03

Стала відомою хронологія організації підкупу виборців і втечі за кордон у 2015 році депутата Чернівецької міськради від "Рідного міста" Ростислава Білика.

Відповідна інформація, яку встановило слідство, оприлюднена в ухвалі суду, яка опублікована на сайті Єдиного реєстру судових рішень, пише molbuk.ua

Зокрема, розслідуванням було встановлено, що 23 жовтня 2015 року Білик, являючись чинним депутатом міськради і кандидатом в депутати від"Рідного міста", під час місцевих виборів запропонував трьом особам за грошову винагороду здійснити протиправні дії, направлені на підкуп виборців.

Він розподілив злочинні ролі кожного з учасників групи в організації підкупу. Ці особи мали знайти виборців, які мали отримати по 350 гривень за голосування на виборах за кандидата в депутати Ростислава Білика. В якості підтвердження такого голосування "підкуплені" виборці мали зафіксувати на фото або відео виборчі бюлетені з відмітками навпроти прізвища Білика і паспортом виборця, який віддав свій голос за нього.

27 жовтня 2015 року повідомлення про підозру у вчиненні злочину Біликом було вручено його дружині, а вже через два дні, 29 жовтня о 02.48 депутат перетнув державний кордон України у пункті пропуску"Росошани" у пішому порядку та вибув за межі України. Пізніше МВС оголосило у розшук Білика.

За інформацією реєстру судових рішень, 16 листопада 2016 року (очевидно, йдеться про 16 липня 2016 року, - авт.) депутат Білик повернувся до України після тривалого лікування в одній із клінік Ізраїлю.

Нагадаємо, Білика хотіли залишити під вартою, але суд лише заборонив йому виїзди за кордон.

molbuk.ua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутата Білика з Чернівців хотіли взяти під варту, але суд лише заборонив йому виїзди за кордон

ДОВІДКОВО:

Бессарабия – историческая область между реками Днестр и Прут, ныне основная часть территории Молдавии и южная часть Одесской области.

Фінал відомого роману: 

«Он поднялся и до самого Днестра дошел без приключений… приподнял полы, сполз с берега и, теряя равновесие на раскисшем льду, побежал в Румынию.

Великий комбинатор готовился всю зиму…

— Траяску Романиа Маре!... 

— Да здравствует великая Румыния! — повторил Остап по-русски. — Я старый профессор, бежавший из московской Чека! Ей-богу, еле вырвался! Приветствую в вашем лице...

Один из пограничников приблизился к Остапу вплотную и молча снял с него меховую тиару. Остап потянулся за своим головным убором, но пограничник так же молча отпихнул его руку назад.

— Но! — сказал командор добродушно. — Но, но! Без рук!

Я на вас буду жаловаться в Сфатул-Церий, в Большой Хурулдан!» 

Ільф і Петров

1


КОМЕНТАРІ (2)

Агій! Яка сенсація))) :)

avatar

Людмила Дудченко

09 листопада 2016 15:21

Параллель неуместна.Хромает стилистика.Образование журналисткое так себе.Констатирую, обидеть не хотел.

avatar

Муля Черновицы

09 листопада 2016 20:22