Депутати показали Каспруку, хто в Чернівецькій міській раді господар

Депутати показали Каспруку, хто в Чернівецькій міській раді господар

25.09.2014, 17:18

Чернівецька міська рада відхилила проект рішення про заборону продажу алкоголю вночі. За відповідну пропозицію проголосував 31 депутат міськради.

"За" відхилення проекту рішення про заборону продажу алкоголю вночі проголосував 31 депутат. "Проти" - семеро, п’ятеро утрималися, і шестеро - не голосували.

Нагадаємо, у четвер вранці під міськрадою розпочався мітинг підприємців, які вимагали не приймати рішення про заборону продажу алкоголю вночі. Підприємці прийшли до міськради з плакатами "Не витісняйте малий та середній бізнес", "Не діліть місто на чорних та білих", "Не залишайте нас без роботи".

Як відомо, ініціативу про обмеження нічної торгівлі алкоголем висунув міський голова Олексій Каспрук. 

На сесії чернівецької міської ради депутати також надали підприємству "Бук ТБ" земельну ділянку по вул. Зеленій, 5.

Разом із наданням земельної ділянки в оренду депутати зобов'язали підприємство організувати на тій території оптову торгівлю сільськогосподарської продукції.

За таке рішення проголосувало 34 із 50 присутніх на сесії депутатів.

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук заявив, що має намір накласти вето на рішення депутатів міської ради про дозвіл організувати оптовий ринок на вул. Зеленій.

Після того, як депутати ухвалили рішення про надання дозволу підприємству "Бук ТБ" оренди земельної ділянки по вул. Зеленій, 5, Олексій Каспрук повідомив, що він скористається своїм правом вето щодо цього рішення.

- Дане підприємство самовільно захопило частину землі, яка входить до запасів міста і організувало там торгівлю сільськогосподарською продукцією, - говорить мер. - Жодних податків з цієї торгівлі держава не отримую. За підрахунками наших спеціалістів від такої діяльності бюджет міста щомісяця втрачає близько 300 тисяч гривень.

- Тому я маю намір скористатись своїм правом і накладу вето на це рішення, додав Олексій Каспрук.

Джерело: molbuk.ua

Раніше міський голова Чернівців Олексій Каспрук вимагав припинити стихійну торгівлю поблизу ринку "Верхній", що на вулиці Зеленій. Про це повідомляла прес-служба міської ради.

"Коли держава переживає важкі часи, не вистачає коштів на матеріально-технічне забезпечення армії, ми не можемо дозволити, щоб хтось у цій ситуації намагався нажитися нечесним способом, допустити безлад, навіть у такій сфері, як торгівля. Тому питання ліквідації стихійної торгівлі біля ринку на вулиці Зеленій – це іспит для різних служб на здатність у взаємодії наводити порядок, забезпечувати дотримання закону" – заявив міський голова Олексій Каспрук 22 липня на нараді, де йшлося про ліквідацію найбільшого осередку стихійної торгівлі у Чернівцях.

Він поставив завдання до 28 липня забезпечити дотримання законодавства та припинити на прилеглих до ринку "Верхній" територіях несанкціоновану торгівлю продуктами, яка несе загрозу здоров’ю та життю чернівчан.

Звернули увагу також, що у більшості зразків продукції, яка реалізується у місцях стихійної торгівлі, виявлено перевищення у кілька разів допустимих норм нітратів та інших шкідливих речовин. ПП "Буковинатрансервіс", яке забезпечує надання послуг з паркування у цьому районі, попереджено, що договір на оренду земельної ділянки буде розірвано, якщо на парковці буде здійснюватися торгівля із транспортних засобів. Спеціально створена мобільна група із представників різних служб до 28 липня буде проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед підприємців щодо заборони стихійної торгівлі на прилеглих до ринку "Верхній" вулицях та пропонуватиме їм місця для здійснення торгівлі на діючих ринках міста.

З 28 липня ц.р. усі підприємці, громадяни, які здійснюватимуть несанкціоновану торгівлю продуктами на прилеглих до ринку "Верхній" вулицях притягатимуться до передбаченої законом адміністративної відповідальності. Спроби стихійної торгівлі будуть миттєво припинятися із залученням представників правоохоронних органів. У спільній нараді за участю міського голови взяли участь фахівці департаментів та управлінь міської ради, представники правоохоронних органів, податкової служби, управлінь ветеринарної медицини та Держсанепідемслужби у Чернівецькій області, депутати міської ради. Учасники наради погодили план спільних заходів з ліквідації у Чернівцях осередків стихійної торгівлі.

Раніше повідомлялося, що на ринку "Верхній", що на вулиці Зеленій у Чернівцях, невідомі з торговців збирають гроші.

Нагадаємо, попередня сесія теж була проблемною. За її підсумками мер, зокрема, повідомив журналістам таке:

«Сесія міськради відзначилася спробою частиною депутатів її зірвати. По-перше, велика частина депутатів, які, скажімо так, живуть сьогодні за принципами «чим гірше щось виходить в міській раді, тим краще», не була присутня. А частина депутатів, яка була присутня, будучи на робочому місці, відмовилася від участі в сесії. Тому довелося робити перерву, щоб підтягнулися інші депутати», - розповів Олексій Каспрук.

Причиною спроби зриву сесії міськради мер Чернівців назвав намагання змусити його стати до переговорів щодо поступок міської ради у певних конфліктних ситуаціях, які сьогодні відбуваються в місті. Зокрема такою ситуацією є вимога міської ради повернути квартиру Володимира Бешлея, яку він, за словами Каспрука, отримав незаконно. Також конфліктна ситуація пов’язана з депутатами, які мають відношення до організації злочинних схем торгівлі біля ринку по вулиці Зеленій.

«Хочу чітко заявити, що ні з ким і ні про що домовлятися не буду. Будемо працювати прозоро, будемо працювати в межах чинного законодавства і, як ми бачимо, загалом депутатський корпус на роботу налаштований, тому що сесія відбулась і більшість питань було прийнято», - заявив Олексій Каспрук.

1


КОМЕНТАРІ (3)

ЮРа жжот. Телетайп прямо.зачет.

avatar

212

25 вересня 2014 19:03

По базару все вопрсы Оксане Продан она всё КРЫШУЕТ. Вот такая   . ЛЮСТРАЦИЯ.

avatar

Есть вопрс?

27 вересня 2014 11:26

Михайлишин + Продан = Зелёная 5 .

avatar

Люстрация

27 вересня 2014 11:45