Претендентів на секретаря найімовірніше шукатимуть серед депутатів  'Самопомочі' і 'Народного контролю', - політолог

Претендентів на секретаря найімовірніше шукатимуть серед депутатів "Самопомочі" і "Народного контролю", - політолог

18.01.2016, 19:49

Правом висування кандидатури на пост секретаря Чернівецької міськради мають скористатися найменші за кількістю депутатів фракції.

Таку думку в коментарі molbuk.ua висловив політолог Ігор Мельничук.

"Не варто відкидати тезу, яку перед виборами поширював екс-депутат міськради Олександр Мадей – про те, що одна з політичних груп впливу в міськраді "розклала яйця" в кожну з фракцій. Це спричинило тертя і політичні протиріччя всередині їх. Підтверджується це, скажімо, нинішньою поведінкою представників найбільших політичних сил у мерії. Наприклад, фракція"Батьківщина", маючи в своєму складі як мінімум трьох фахових людей, які гіпотетично могли би справитись із роботою секретаря (двоє екс-голів райрад – Юрій Бурега і Тарас Бабух, а також чинний начальник управління капітального будівництва ОДА Олександр Пуршага), ніяк не може визначитись, до якої категорії вона належить – "розумних" чи "красивих". То"батьківщинівці" заявляють, що готові висунути свою людину в кандидати у секретарі. То вони передумали. То обіцяють голосувати за представника президентської партії. То вже не голосують – бо, бачте, він підтримував"Беркут" і не стояв на Майдані. Між іншим, дивує непослідовність партії: коли в обласній раді вибирали першого заступника голови, "Батьківщина" не була такою принциповою щодо кандидатури Інги Маковецької, за котрою – в рази більший політичний "шлейф", аніж за Сєховим", - сказав політолог.
Великі фракції у Чернівецькій міськраді показали себе аутсайдерами, черга - за малими, - політолог

"Колотнеча і полярність поглядів спостерігається і всередині президентської"Солідарності": чомусь не відчувалося підтримки однопартійців, коли депутати "допитували" Володимира Сєхова, що стояв біля трибуни в сесійній залі напередодні таємного голосування. Жодного разу публічно не висловили свої позиції щодо обрання Сєхова секретарем міськради лідери"Солідарності" у міськраді Наталія Якимчук чи Василь Максимюк. Схоже, партія президента вкотре здає свої позиції у Чернівцях", - додав Ігор Мельничук.

"За всіма цими внутрішньопартійними дискусіями можуть стояти результати закулісних домовленостей лідерів згаданих партій з представником "Рідного міста" Василем Проданом, який, як досвідчений шахіст, вкотре обіграв усіх своїх політичних опонентів. Очевидно, що ця нестабільність у сесійній залі та невдалі пошуки компромісу між політиками на руку виключно йому", - пояснив політолог.

"Таким чином, найбільші фракцій Чернівецької міськради "Солідарність" і"Батьківщина", у силу різних обставин продемонстрували те, що вони далеко не є незалежними у своїх діях у міськраді і відданими хоча би формально принципам тієї демократичної коаліції, яка поки що діє у Верховній Раді. На жаль, у першому бою вони відзначились, як аутсайдери. А отже, приймати естафету в обранні секретаря міськради повинні представники менших фракцій. Щоправда, оскільки вже виникли питання щодо політичної монолітності "Свободи", то більша ймовірність пошуку претендентів на секретаря у "Самопомочі", яка здобула четвертий результат на виборах, і "Народного контролю". Щоправда, в останньому я би не виділив когось, хто міг би претендувати на цю посаду. А от у "Самопомочі", на мою думку, є більш цікаві і більш готові до такої роботи депутати", - додав Ігор Мельничук.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (5)

В Самопомочі є цікаві кандидати !? Не смішіть мої ... може того вискочку Ковалюка запропонуєте.

avatar

Петро Загірський

18 січня 2016 18:53

Алинку на секретаря!

avatar

Продан

18 січня 2016 21:25

А Солідарність ? Вона ще не рекомендувала свого кандидата, тільки підтримувала .

avatar

???

18 січня 2016 22:31

Цей політолог Ігор Мельничук славиться лише тим, що обслуговує (на замовлення) клани товстосумів і сьогодні це є безморальне та безчесне бандитське кубло Яценюк і К . Нещасний так любить "зелені", що вже всі студенти в голос сміються, а деякі і плюють у спину. З такими політпрогнозами незабаром , на сміх людям, буде ще один проФФФФФесор.

avatar

Ірина,Чернівці

19 січня 2016 11:15

Вася, припини писати всяку дурню на замовлення Продана. Ти давно вппав у очах чернівчан. Ти - гімно, і прізвище твоє - смердюче

avatar

Ірина,Чернівці - це Забродський

19 січня 2016 15:25