Білоусівка за створення об'єднаної громади з Новодністровськом (+Висновок Чернівецької ОДА щодо створення єдиної Сокирянської громади)

Білоусівка за створення об'єднаної громади з Новодністровськом (+Висновок Чернівецької ОДА щодо створення єдиної Сокирянської громади)

21.05.2016, 17:21

20 травня, відбулася 4-та сесія Білоусівської сільської ради, на яку прибуло 12 депутатів із 14-ти. Також на засіданні були присутні запрошені посадові особи, депутати районної та обласної рад, мешканці села.

 Першим на порядку денному розглядалося питання про надання згоди на добровільне об’єднання територіальної громади та делегування представників до спільної робочої групи.

 Відповідно до результатів громадських слухань, проведених 10 квітня, Білоусівська сільська рада вирішила: дати згоду на добровільне об’єднання територіальної громади села Білоусівка в Новодністровську громаду із центром у м. Новодністровськ та делегувати 13 осіб із числа депутатів та жителів села до складу робочої групи із підготовки проектів рішення щодо добровільного об’єднання територіальних громад. Рішення було підтримано 9-ма депутатами.

Анастасія ЖАЛЮК, "Інформаційний Новодністровськ" 

ДОВІДКОВО:

Висновок Чернівецької ОДА щодо створення єдиної Сокирянської громади

7 квітня 2016 р. представники робочої групи з об’єднання громад у Сокирянському районі надіслали запит до Чернівецької ОДА щодо внесення відповідних змін до Перспективного плану формування територій громад Чернівецької області з створення на території району однієї Сокирянської об’єднаної громади із центром у м. Сокиряни та скасування рішення Чернівецької обласної ради про утворення Сокирянської і Вашковецької об’єднаної територіальних громад Сокирянського району.

Як повідомлялося раніше, 5 квітня на сесії райради було ухвалене нелегітимне рішення, відповідно до якого робоча група подала на розгляд Чернівецької облради та ОДА змінений Перспективний план, який передбачає утворення однієї громади в межах Сокирянського району.

Незаконність дій Сокирянської райради та прийнятого рішення підтверджує відповідь, датована 10 травня, за підписом першого заступника голови Чернівецької ОДА Володимира Куліша, що надійшла на звернення робочої групи з об’єднання громад. У ній чітко вказано, що ухвалені облрадою проекти рішень про утворення Сокирянської та Вашковецької об’єднаної територіальних громад Сокирянського району відповідають вимогам Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

У документі наголошується на неможливості скасування вказаних рішень: «Що стосується скасування рішень Чернівецької обласної ради щодо утворення зазначених ОТГ, вище згадані рішення обласної ради за своїм характером є ненормативними, застосовуються одноразово, то відповідно до рішення Конституційного Суду України від 16.04.2009 р. № 7-рп/2009 ці акти обласної ради вичерпали свою дію фактом їхнього виконання, а тому не можуть бути скасовані чи змінені органом влади після їх виконання.

Окрім того, з огляду на ті події, що мають місце у Сокирянському районі Чернівецької області (зокрема, утворення Вашковецької та Сокирянської об’єднаної територіальних громад та розпочатий процес об’єднання територіальної громади с. Ломачинці з територіальною громадою м. Новодністровськ) вважаємо, що питання створення єдиної Сокирянської громади із центром у м. Сокиряни повинно вирішуватися не місцевими органами державної влади, а самими територіальними громадами із урахуванням принципу добровільності об’єднання».

1


КОМЕНТАРІ (3)

Про яких білоусівців ви говорити, їм тадіон за декілька мільонів новий побудували, 2 роки тому, а зараз це пасовище для кіз . Нівідь стульчики всі повідривали собі до мотоблоків, вони хоть знають що приймают ???????

avatar

сокирянец

21 травня 2016 23:04

Чуєш дружок, а чим тобі білоусівці не нравлятса? І якшо вони такі хренові то якого пса ви їх заганяли в одну громаду? Вони наоборот красавци і умніци шо послали вас далеко і йдуть свою дорогою. Не програли точно, якщо ще дивитса як ви до них відноситеса!

avatar

Штефан

24 травня 2016 12:32

Білоусівські депутати всі підкупні

avatar

за Україну

25 травня 2017 08:33