Білогорка запросив у Чернівці американку, яка змінює життя

Білогорка запросив у Чернівці американку, яка змінює життя

18.02.2013, 20:34

Упродовж тижня весняних канікул, 24-29 березня, у Чернівцях працюватиме відомий диригент та педагог із майже 40-річним досвідом роботи з дітьми Констанція Фортунато (США). За тиждень роботи музичного табору вона та 10 її помічників-педагогів проводитимуть заняття в хоровому класі, а також у музичних класах гри на флейті, гітарі,  скрипці, віолончелі, дзвіночках та ударних інструментах Карла Орффа. Інструментами дітей забезпечать самі організатори музичного табору. Завдячуючи підтримці міжнародної благодійної організації "Music Camp Snternational", заняття для всіх дітей тут будуть безплатними. Наразі подібні табори вже проводили в Києві, Черкасах, Запоріжжі, в МДЦ "Артек" та "Молода гвардія".

Зголоситися до участі в тижневому музичному таборі можуть всі чернівецькі діти віком від 11 до 15 років. Наразі це єдине обмеження для участі в ньому. Жодних інших застережень організатори заходу не висувають. Попередня музична підготовка, освіта, вміння співати для участі в проекті не є обов'язковими.

Як запевнила кореспондента www.buknews.com.ua Констанція Фортунато, кожна дитина має музику всередині себе. Тому своє завдання вона бачить в тому, щоб допомогти дитині повірити у власні можливості, почути в собі музику, відкрити її для себе. За словами диригентки, за 35 років реалізації подібних проектів ше жодного разу не було такого, щоб їй не вдалося розкрити таланти дітей. Кожна дитина є музично обдарованою. І навіть якщо діти не стануть професійними музикантами, позитивний ефект від занять музикою залишиться з кожним учасником такого табору на все життя. Власне побачити і оцінити результати цієї роботи зможуть  усі охочі.

Загалом до занять зможуть приступити від 250 до 300 дітей. Отримати спеціальне запрошення, яке заповненим потрібно буде повернути організаторам табору, можна буде безпосередньо у всіх школах міста. Реєстрація учасників триватиме до 8 березня.

Табір працюватиме щодня з 10 до 15 години в приміщенні міського палацу культури.

Частина дітей під безпосереднім керівництвом Констанції Фортунато спочатку займатиметься у хоровому класі. Решта в цей час опановуватимуть якийсь музичний інструмент. Згодом учасники класів поміняються місцями. Очікується, що діти виконуватимуть твори Гайдна, Моцарта, а також українських композиторів. А звучатимуть вони  українською, іспанською, англійською, російською мовами і навіть латиною. Організатори вже пообіцяли, що на всіх учаників підсумкового гала-концерту чекатиме приємний музичний сюрприз.

Завершальним акордом проекту стане підсумковий концерт в приміщенні Чернівецької обласної філармонії. Тут діти виступлять у супроводі філармонійного оркестру. Художній керівник Академічного симфонічного оркестру Чернівецької філармонії Йосип Созанський вже з нетерпінням чекає на цей грандіозний експеримент.

Секретами своєї майстерності зарубіжні учасники табору готові також поділитися з педагогами міста - викладачами музики, вокалу. Для них вони проведуть окремий майстер-клас.

Під час спілкування з чернівецькими журналістами  Констанція Фортунато особливо наголосила, що бути в Чернівцях для неї - велика честь. Адже вона давно знає це чудове місто, яке знаходилося у складі різних держав і має унікальну історію. В тому числі музичну.

- Цього разу я приїхала до Чернівців лише на два дні, але з величезним нетерпінням чекаю на повернення сюди в останню декаду  березня, - сказала  Констанція Фортунато. - Упродовж двадцяти останніх років я працювала з дітьми в Румунії, ще десять працюю в Україні. І тим приємніше, що свій одинадцятий рік роботи в Україні я розпочну саме в Чернівцях. Дехто каже, як - це неможливо! Навчити  співати і грати на музичному інструменті всього за 5-7 днів. Приходьте і ви переконаєтеся, що це цілком можливо. Ви побачите, наскільки це веселі й захопливі заняття - співати і грати. Ми робитимемо цей проект для дітей разом з громадською організацією "Рідне місто", за підтримки міської влади, тому, що сповідуємо спільну філософію служіння громаді. Адже результати фінального дитячого виступу - живий приклад того, що спільно діти можуть  досягнути більшого, ніж поодинці. Те саме з громадою. Тому я щиро вдячна "Рідному місту", особисто панові Андрію Білогорку, які запросила мене в Чернівці для реалізації цього унікального проекту. Для нас це запрошення до Чернівців від "Рідного міста" - велика честь, - нагодосила Констанція Фортунато. - Мені відомо, що "Рідне місто" багато робить саме для розвитку місцевої громади.  Тому переконана, що це тільки початок нашої плідної співпраці. У нас, як я вже казала, одна філософія, одна місія виховання громадян свого рідного міста, своєї рідної держави. А разом ми надихнемо громаду музикою, що змінює життя.

1


КОМЕНТАРІ (6)

А, що прикольно. Типовий проект для ситої Європи. Там нема комплексів - вмію - не вмію. Всі талановиті, так і мають рости діти. Поважати себе. А то потім стають  виборцями і продаються. А музика завжди прекрасна. Послухайте, що звучить навколо нас і зразу побачите,що нам не вистачає краси.

avatar

Співак

18 лютого 2013 17:51

Чернівчани!  Чим будете віддавати борги Фірташу за таких дорогих гостей???  Не знаєте???  А я знаю, своїми душами та душами своїх дітей!!!

avatar

Київська майстерня

18 лютого 2013 19:36

А хто оплатить проживання, харчування, витрати на дорогу? За які кошти це робиться? Чи не будемо ми потім розраховуватись як за концерти Михайлишина? Завдяки цим концертам не спромоглися закупити сіль, внаслідок цього велика кількість людей травмовано. Я розумію, що це піар, нехай буде, для дітей це чудово, але я пом"ятаю прислів"я , що безкоштовний сир тільки в мишиловці

avatar

допитливий

18 лютого 2013 23:43

До болі все знайомо. Він що клон Нєдорозумєния?

avatar

я його впізнав

18 лютого 2013 23:46

Каспрук,хватит троллить в интернете. Иди, работай,бездельник

avatar

узнавшему допитливого спивака из киевской майстерни )))

19 лютого 2013 21:16

Хто винен? Невістка!!!

avatar

до протухшей тушки київської майстерні

19 лютого 2013 22:16