'Біля карети під мертвим лисом': у Чернівцях презентували новий бестселер Максима Дупешка (ВІДЕО)

"Біля карети під мертвим лисом": у Чернівцях презентували новий бестселер Максима Дупешка (ВІДЕО)

22.12.2021, 21:12

Впевнений, колись усіх нас знатимуть тільки як сучасників чудового українського письменника Максим Дупешко. Чернівцям неймовірно пощастило, що Максим творить у нашому місті.

Напевно, я був одним з небагатьох щасливчиків, які прочитали другий роман письменника "Біля карети під мертвим лисом" ще до його офіційної презентації, але маю намір найближчим часом зробити це знову. Настільки цікавими і захопливими є придумані автором нелінійні історії його героїв. Докладний аналіз твору, започаткований глибокою і змістовною презентацією від Iнга Кейван, ще попереду. Тому поки що обмежуся єдиним зауваженням: особисто для мене ця абсолютно реалістична історія життя кількох поколінь пов'язаних між собою героїв, з багатьма любовними лініями, карколомними пригодами і детективними таємницями, дивовижним чином відображає ключові моменти вітчизняного минулого.

Витворена уявою автора реальність, яка триває у різних місцях часопростору упродовж щонайменше двохсот останніх років, має усі шанси стати частиною колективної свідомості, заповнити білі плями у розумінні і сприйнятті власного минулого новітніми поколіннями. Такі тексти часто переростають вузькі рамки пригодницької літератури, стаючи частиною національної міфології, обростаючи легендами і глибинними тлумаченнями.

Словом, сам читатиму і вас запрошую!

Юрій ЧОРНЕЙ

Фото: Khrystia Vengryniuk

Запис презентації на відео Інги Кейван: 

1