Бійці з підрозділу Забродського отримали поранення при спробі зачистки майдану

Бійці з підрозділу Забродського отримали поранення при спробі зачистки майдану

08.08.2014, 17:19

Розбір барикад на Майдані Незалежності призвів до сутичок. 50 поранених - це лише правоохоронці. Вогнепальних поранень не було.

Столична міліція затримала до десятка осіб у зв'язку з подіями на Майдані Незалежності в четвер, 50 бійців батальйонів "Київ-1" і "Київ-2" отримали поранення, відкрито кримінальне провадження за статтею "Хуліганство".

Як повідомив на брифінгу начальник ГУ МВС України в Києві Олександр Терещук, тілесні ушкодження отримали 50 осіб у результаті ситуації, яка склалася після того, як комунальні служби намагалися навести порядок у центрі міста.

"50 поранених - це тільки правоохоронці", - сказав Терещук, уточнивши при цьому, що вогнепальні поранення правоохоронці не отримували. Поранені - бійці батальйонів "Київ-1" і "Київ-2", троє з них отримали важкі поранення.

Нагадаємо, що розбір барикад почався вранці у четвер, 7 серпня. Люди, що живуть на Майдані, намагалися йому перешкодити і підпалили покришки.

Під час відвідування мером Києва Віталієм Кличком Майдану і спілкування з жителями наметового містечка, було досягнуто домовленості про звільнення проїжджої частини вул.Хрещатик, повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації України.

Мешканці наметового містечка пообіцяли Кличку повернути машини, які вони захопили у комунальників і звільнити проїжджу частину Хрещатика.

"Ми сьогодні допомагаємо дітям, які воюють в зоні АТО. Чим можемо - обладнанням, ліками, амуніцією. А тут, коли лунають вимоги то про нові намети, то про холодильники або кондиціонери, відверто скажу: бажання допомагати немає. Треба змінювати країну, працювати, а тут сидять люди, які кажуть, що їм все не подобається і називають це своєю роботою!", - сказав Кличко.

Як відомо, у четвер, 7 серпня, відбулися сутички і зіткнення людей, що оселилися на Майдані, з працівниками комунальних служб, які спробували розібрати барикади, і бійцями батальйонів "Київ-1" і "Київ-2". В результаті до 10 осіб було затримано, 50 бійців батальйону отримали поранення. 

За матеріалами: Интерфакс-Украина/Українські новини/ZN.UA

Нагадаємо, журналіст Василь Забродський вступив добровольцем в батальйон Київ-2. Щоправда участі в подіях на столичному майдані чернівчанин не  брав, оскільки перебуває в зоні АТО. Про це він повідомив на своїй сторінці у ФБ.

«Людей з Майдану не можна виганяти силою – з ними треба говорити». Так прокоментувала спробу розгону Майдану депутатка Київради (фракція «Батьківщина») Тетяна Меліхова.

«Як ви розумієте, сьогоднішній привід для розгону Майдану – розчищення Хрещатика для проведення параду на День Незалежності України 24 серпня – це формальна причина. Крім того, про який парад на Хрещатику може іти мова, коли у країні війна?! Спочатку треба перемогти ворога, а потім вже пройтися маршем по головній вулиці України. Тоді владі точно ніхто не перешкоджатиме», - вважає Т.Меліхова.

Як відомо, про намір розігнати Майдан у Києві оголосили на початку липня. 22 липня Президент України Петро Порошенко підписав Указ про проведення військового параду з нагоди 23-й річниці незалежності України, яка відзначатиметься 24 серпня. Проведення параду планується в Києві та Одесі.

Нагадаємо, після першо ї спроби розігнати Майдан, Т.Меліхова заявила, що розуміє, чому майданівці не розходяться.

«Я повністю підтримую громаду, адже розпуск Майдану – це аж ніяк не питання мера Кличка. Я вважаю, що Майдан - це загальнодержавне питання, адже коли люди виходили на Майдан вони відстоювали не лише київські цінності, а й загальнодержавні. І йдеться не про банальне обрання Президентом П. Порошенка, а В.Кличка мером. Люди стояли за зміну підходів у керуванні країною, Києвом, проти корупції, розкрадання і розбазарювання ресурсів і цінностей країни. Я вважаю, поки не відбулося по карання винних за вбивства Небесної сотні та криваве побиття студентів, поки зі своїх посад не будуть звільнені всі чиновники корумпованої колишньої влади - Майдан повинен стояти», - заявила Т.Меліхова.

Коли всі вимоги будуть виконані, тоді Майдан розійдеться сам по собі.

«Зараз Майдан, як на мене, знову став актуальним. Адже до Київради таки потрапила певна кількість осіб з команди Черновец ького-Попова, проти яких, в тому числі, і стояв Майдан. Розуміючи, що ці люди можуть приймати рішення в стилі черновецьких, Майдан має тримати руку на пульсі. Думаю, мер Кличко це має розуміти», - заявила Т.Меліхова.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Дарма пролита кров небесноі сотні,  якщо Забродський шавка регіональна потрапила до Киева-1!    Він Утік з Чернівців щоб уникнути кримінальноі справи!

avatar

йой

09 серпня 2014 17:23