Біженка з м. Горлівки хотіла б залишитись жити на Глибоччині

Біженка з м. Горлівки хотіла б залишитись жити на Глибоччині

19.05.2015, 18:32

Ситуація в зоні проведення АТО залишається неспокійною. Як передають інформаційні джерела, бойовики застосовують танки та міномети. У районі міста Горлівки Донецької області сконцентрували велику кількість великокаліберної техніки, обстрілюючи позиції як на схід, так і на захід від окупованого міста. Відповідно, місцевому населенню там вкрай важко.

Днями до нашого району, у село Станівці, приїхала біженка з Горлівки Наталія Борисюк з 15-річною донькою Марією. Жінка зізнається: „Останній тиждень перебування у рідному місті ми з дитиною взагалі спали у підвалі, тому що жахливо там, страшно”. Наталія Іванівна розповідає, що відвідувала церкву „Сила життя”. Вважає, що саме віра і Бог допомогли їй врятуватись. На Донеччині українські телеканали давно вимкнені.

У Станівцях біженку з донькою прийняла до своєї літньої кухні на подвір’ї молода сім’я, у якої четверо дітей, Павла та Валерії Мокан. Наталія Борисюк каже:

— Хочу жити тільки тут. Бо тут між людьми є повага, людяність. Тут ще можна почути звернення „пані”,  тут старшій людині поступаються місцем у транспорті.

Донька Марія ходить до 9 класу Турятського НВК. Каже, з навчанням українською мовою проблем немає. Навіть румунську хоче вивчити.

Наталія Борисюк вдячна за допомогу у нелегкий період її життя голові районної ради Григорію Ванзуряку, до якого ходила особисто на прийом, та директору територіального центру соціального обслуговування Євдокії Максимюк.

Лариса Дущак.

Фото Петра Митранюка

1