Бібліотекарі розповіли про «Два крила видатної, талановитої родини Івасюків» студентам транспортного й індустріального коледжів

Бібліотекарі розповіли про «Два крила видатної, талановитої родини Івасюків» студентам транспортного й індустріального коледжів

25.02.2018, 09:43

 20 лютого о 13 год. 45 хв. відділ абонемента юнацької філії організував виїзний захід: літературно-мистецький акорд «Два крила видатної, талановитої родини Івасюків», який відбувся в актовому залі транспортного коледжу. 

Михайло Івасюк - письменник, літературознавець, фольклорист, педагог, громадський та культурний діяч, батько Володимира Івасюка. Як мало не кожен український прозаїк, Михайло Івасюк починав з віршів. Найперші склав іще дитиною у своєрідному співавторстві з матір'ю Олександрою Василівною. Вже ставши видатним письменником, включив записані від матері казки, балади, пісні до своїх фольклорних видань: «Казки Буковини. Казки Верховини» (1968), написав повість «Чуєш, брате мій» (1957р.), «Балада про вершника на білому коні» та ін.

Володимир Івасюк – син Михайла Івасюка,один із творців української естрадної музики. Видатний українець, який прожив всього 30 років, за своє коротке життя написав 107 пісень, 53 інструментальних твори, створив музику до кількох спектаклів. Окрім цього, він професійний медик, скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні. Відомий як музикант, Івасюк був і неординарним живописцем.

Пісні Володимира Івасюка, хоч уже й стали новітньою класикою української естради, проте й донині залишаються сучасними , завжди будуть молодіжними, як і назавжди у наших серцях залишився молодим їх автор. Цьогоріч навесні йому могло б виповнитися 69 літ. Могло б. Якби жив….

«Такі народжуються на тисячу”, – так сказав про Володимира його вірний побратим Левко Дутківський.

Відкрила вечір ведуча Наталя Павлюк, яка коротко познайомила присутніх із творчістю батька і сина – Михайла та Володимира Івасюків.

Буковинська поетеса, молодший науковий співробітник обласного меморіального музею Володимира Івасюка Олена Логінова з притаманною їй щирістю розповіла про життя Михайла та Володимира Івасюків, продемонструвала музейні експонати- фото та рідкісні книги із сімейного архіву .

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Поетичний театр студентів 2 курсу обласного коледжу мистецтв ім.С.Воробкевича (спеціальність «Видовищно-театреалізовані заходи») підготував виставу «Мені сказала доля» за поетичними творами Михайла Григоровича Івасюка. Режисер театру ,відмінник освіти України,викладач обласного коледжу мистецтв ім.С.Воробкевича - Григорій Іванович Сорочан.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Після вистави Григорій Іванович перед студентами транспортного та індустріального коледжів (320 осіб) поділився історією створення вистави, тим, що надихнуло його і студентів коледжу мистецтв відворити частинку долі Івасюків.

Бібліотекар абонемента Христина Мацків презентувала виставку-персоналію «Талант доброти і працелюбства», на якій були представлені книги, нові публікації із періодичних видань,сімейні фото та нові критичні статті про родину Івасюків.

Світлина від BukNews.

 

Світлина від BukNews.

Зав.відділом абонемента Катерина Павлівна Сергійчук щиро подякувала гостям, особливо, студентам коледжу мистецтву за професійну акторську гру, яка нікого не залишила байдужим. На згадку про цю зустріч студенти коледжу отримали подарунки від Катерини Павлівни, а студенти транспортного та індустріального коледжів - календарики та закладки для книг із портретом Михайла Івасюка.

Вечір пройшов цікаво,творчо та пізнавально!

Світлина від BukNews.

1