'Безвізовий пакет': Бурбак пропонує депутатам працювати в посиленому режимі

"Безвізовий пакет": Бурбак пропонує депутатам працювати в посиленому режимі

09.11.2015, 19:02

Пакет законопроектів щодо лібералізації візового режиму з Європейським Союзом, який Верховна Рада не змогла ухвалити минулого пленарного тижня, народні обранці розглянуть 10 листопада. Також на порядку денному - питання щодо виборів у Маріуполі. Про це під час засідання погоджувальної ради заявив голова парламенту Володимир Гройсман.

Водночас, лідер "Народного фронту" Максим Бурбак запропонував колегам працювати майже без перерв для ухвалення всього пакету документів щодо безвізового режиму.

 Верховна Рада України зобов’язана невідкладно прийняти пакет законів щодо безвізового режиму України з Європейським Союзом.

На цьому наголосив Голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак на Погоджувальній раді.

За його словами, минулого тижня парламент не впорався зі своїм основним завданням, проваливши важливий пакет законопроектів з лібералізації візового режиму.

«Нагадаю, усім хто забув, що Революція гідності розпочалась з того, що люди вийшли відстоювати своє право жити в європейській країні. Молоді люди боролись і вмирали за право, в тому числі, вільно подорожувати Європою, вчитись в європейських університетах. В четвер депутати сплюндрували це прагнення», - підкреслив Голова фракції «Народний фронт».

Представник «Народного фронту» також прокоментував заяви окремих депутатів, які не голосували за закони з лібералізації візового режиму, через нібито їх недосконалість, зауваживши, що у депутатів було кілька тижнів на доопрацювання цих законів.

Він також озвучив пропозицію фракції про роботу парламенту у вівторок з максимально скороченими перервами до повного прийняття безвізового пакету.

Також, за словами Максима Бурбака, фракція «Народного фронту» наполягає на невідкладному прийнятті законопроекту №2114 про Державне бюро розслідувань на найближчому пленарному засіданні парламенту.

«Приймаємо цей закон, формуємо бюро, обираємо керівника і ставимо  крапку в дискусії про прокуратуру і репресії. Вона повинна займатись своїми прямими функціями – представлення обвинувачення і захист прав держави в суді», - наголосив Максим Бурбак.

Він також зазначив, що фракція голосуватиме за продовження мораторію на продаж землі, однак  необхідно розробляти і закон про ринок землі і наповнювати державний земельний кадастр.

 

1