Безвіз у дії: розповіді українців, які першими вирушили до ЄС

Безвіз у дії: розповіді українців, які першими вирушили до ЄС

11.06.2017, 09:46

По состоянию на утро воскресенья, сотни украинцев беспрепятственно пересекли границы стран Европейского Союза по биометрическим паспортам в рамках безвизового режима Украина-ЕС.

InfoResist собрал первые впечатления украинцев о беспрепятственном въезде в Евросоюз.

В Україні опівночі 11 червня розпочалася дія безвізового режиму для громадян України, що подорожують з біометричними паспортами.

Кореспонденти molbuk.ua побували у пункті пропуску "Порубне" на українсько-румунському кордоні. 

О 12-ій годині ночі пролунали гімни України та Євросоюзу. Серед присутніх - голови ОДА, облради, начальники прикордонного загону та Чернівецької митниці.

-Державна прикордонна служба, зокрема, Чернівецький прикордонний загін готові до безвізу. Ми забезпечені технічно і максимально будемо сприяти комфортному перетину кордону громадянам України та іноземцям, - запевнив начальник Чернівецького прикордонного закону Олег ВОВК

Працівники пункту пропуску та волонтери роздавали тим, хто перетинає кордон, пам'ятки про правила безвізового режиму. У них зазначалося, що для користування безвізом необхідно мати біометричний паспорт. Якщо ж його немає, але є діюча віза, нею можна користуватися до завершення строку її дії. Безвізовий в'їзд даватиме право відвідати країну ЄС лише з приватною метою. Він не дає права на проживання, ведення підприємницької діяльності, працевлаштування, роботу за контрактом тощо.

Серед подорожуючих ажіотажу не було. Більшість подорожувала старим способом - з візами або у рамках малого прикордонного руху. Одним із перших, хто перетнув кордон за новими правилами, став українець Родіон МИГАЛЮК.

-Усе пройшло доволі швидко, на румунському боці не ставили жодних запитань, - розповідає чоловік. - Вони глянули, що є біометричний паспорт, просканували його, проштампували і більше не ставили запитань. Наші прикордонники подарували значок з написом "вітаємо з безвізом". Безвіз - це і економія коштів, і часу. Тепер ми в будь-який час можемо придбати квитки, сісти в потяг і поїхати до країн Європи. 

Еврокомиссар Йоханнес Хан поздравляет украинцев с безвизом

 
 

????????????????Congratulations to ! Visa liberalisation enters into force today!Watch Commissioner 's message in the????video!

Поделиться
9:41
Первый безвизовый поезд
9:35

Наши пограничники фотографируют первых гостей Евросоюза 

 
9:31

Венгерские таможенники даже не спросили, куда и зачем едут украинские туристы

9:30

Некоторые таможенники были удивлены

9:27

А вот на границе с Венгрией ажиотаж только среди журналистов

9:25

Телеведущий Сергей Барбу отправился в Швецию

9:23

Александр Бащук: Безвиз работает - прохождение пограничников 5 минут!

 

































































 
Частково використано матеріал molbuk.ua 
1