Безславний кінець «протестів», «віче» і гарних кольорових плакатів: Сербичани вирішили не поспішати з приєднанням до Сокирянськоі ОТГ (+ВІДЕО)

Безславний кінець «протестів», «віче» і гарних кольорових плакатів: Сербичани вирішили не поспішати з приєднанням до Сокирянськоі ОТГ (+ВІДЕО)

25.02.2018, 22:50

На громадських слуханнях в с. Сербичани, обговоривши згоду Сокирянської міської ради, переважною більшістю голосів мешканці прийняли рішення не поспішати з приєднанням до Сокирянськоі ОТГ!

Про це повідомив заступник голови Чернівецької ОДА Василь Гостюк

- Ура, нарешті вихідний день! Відпочивали? А Чернівецька обласна державна адміністрація працює, - розповів деякі подробиці сьогоднішніх зустрічей Василь Гостюк. -  Надзвичайно приємно констатувати суттєву активізацію громад області у провадженні реформи децентралізації влади! Так, тільки за сьогодні, відбулись слухання в 8 населених пунктах чотирьох районів області.

Деякі сьогоднішні результати:

Хотинській об’єднані територіальній громаді бути! Не пройшло і трьох років зволікань, як таке одностайне рішення прийняли на громадських слуханнях мешканці села Анадоли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Збережемо район для Козака": журналісти ТВА зробили власне розслідування ситуації на Сокирянщині (ВІДЕО)

Як завжди особливо цікаво в Сокирянському районі; на громадських слуханнях в с. Сербичани, обговоривши згоду Сокирянської міської ради, переважною більшістю голосів мешканці прийняли рішення не поспішати з приєднанням до Сокирянськоі ОТГ! Такий безславний кінець всіх «протестів», «віче», гарних кольорових плакатів та іншого про нібито страшне бажання бути частиною Сокирянської ОТГ!

Далі буде... - пообіцяв заступник голови Чернівецької ОДА

Інформацію доповнив Тарас ПрокопГромадянська мережа ОПОРА

Сьогодні напевно поставили рекорд, бо за один день представники Чернівецький Центр розвитку місцевого самоврядування разом з ОДА відвідали 8 громадських слухань. 4 в Кельменецькому районі, 2 в Нововселицькому і по одному в Сокирянському та Хотинському районах. 

- Я побував в Костичанах Нововселицького району, де мешканці бажають створити громаду з Ванчиківцями та Тарасівцями, але все ще не можуть визначитись, де буде центр.

- А також відвідав село Сербичани Сокирянського району, мешканці якого теж вже давно декларують бажання увійти до складу Сокирянської ОТГ і сам голова публічно декларує наміри приєднатися до цієї громади, але коли вже потрібно приймати рішення і підтверджувати слова діями, починаються політичні ігри та перекручування алгоритму приєднання. Тому і зараз чіткого рішення про приєднання до Сокирянської громади в Сербичанах не було прийнято, але мабуть завтра вони знову будуть говорити, що їх не приймають, - констатував громадський активіст

1