Безгосподарність лісгоспів, а не політика: за що звільняють директора ДП «Хотинське ЛГ»

Безгосподарність лісгоспів, а не політика: за що звільняють директора ДП «Хотинське ЛГ»

21.11.2018, 13:35

В Чернівцях новий «скандал». Змінюють керівника одного з районних лісових господарств. Але знову намагаються додати до цього процесу політичного забарвлення.

- Така традиція: як тільки хтось хоче навести порядок з лісом, починаються зойки лісовиків. І "то все винен нардеп" , - прокоментував ситуацію народний депутат України Максим Бурбак, до виборчого округу якого входить Хотинщина. -  То от що скажу: мене вже до лісу "ліпили" - не "приліпилось". Але що є насправді: негативний висновок Рахункової палати стосовно безгосподарської діяльності лісгоспів Чернівецької області.  

У роботі Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства аудит виявив чимало порушень, - Рахункова палата

- А за свою безгосподарність треба відповідати. Очевидно, що нове керівництво управління лісового господарства хоче змін. Бо це їхня відповідальність, це вони повинні наповнювати казну грошима і не вирубувати ліс. До речі, прикро, що обласне керівництво цих змін не зробило раніше і всі керівники лісових господарств лишались на місці. І да, втручатися в діяльність лісгоспів не вважаю за потрібне.

ДОВІДКОВО

Згідно з інформацією прес-служби ДП "Сторожинецьке ЛГ", голова Хотинської райдержадміністрації Петро Допіряк 07.11.2018 р. спрямував лист №25-1598-02-30 на ім’я в.о. голови ДАЛРУ Володимира Бондаря про непогодження ним, Петром Допіряком, кандидатури Івана Вілянського щодо перебування на посаді директора Хотинського лісгоспу.  Керівник  Держлісагентства В.Н. Бондар підписав наказ  про розірвання трудового договору з директором ДП «Хотинське ЛГ» І.П. Вілянським. Це викликало невдоволення частини працівників ДП «Хотинський лісгосп», про що було заявлено на зборах трудового колективу, що відбулися 20 листопада. "Залишаємо за собою право на проведення страйків, мітингів та інших акцій протесту, дозволених чинним законодавством», – йдеться у зверненні трудового колективу ДП «Хотинське ЛГ» до:

В.о. Голови Державного агентства лісових ресурсів України 
В.Н. Бондаря,
Голови Хотинської державної адміністрації 
П.В.Допіряка

Копія:
Голові Чернівецької обласної державної адміністрації
О.Г. Фищуку 
Голові Чернівецької обласної ради 
І.М. Мунтяну
Начальнику Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства
В.А. Сахнюку
Голові ЧООП працівників лісового господарства
В.С. Барабаху 
В.о. Голови Хотинської районної ради 
А.Я. Коломейцю.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Шановні хотинчани, насолоджуйтесь - обраний вами народний депутат Бурбак піклується про вас і  любить до нестями, у всіх позах.

avatar

кама сУтра і до вечора

21 листопада 2018 19:24

А де це відсиджується по кущах наша видатна захисниця Любов Годнюк - депутатша облради, яка від президентської партії (упс!) з трампліну Бурбака націлила до Ради Верховної з обіцяною підтримкою Мунтяном її польоту в Київ? Чого пані Годнюк мовчить? Хай скаже свою об,єктивну думку про лісгосп і ситуацію довкола цього державного підприємства.

avatar

Хотин

22 листопада 2018 08:44

Чернівецький лісгосп так просто не здатся! Бо це є чистої води рейдерський захват! Дякую!

avatar

Гость

06 грудня 2018 21:25