Бескупський з Козаком переглянули проекти розвитку Сокирянського району

Бескупський з Козаком переглянули проекти розвитку Сокирянського району

10.01.2017, 18:03

Сьогодні під головуванням т.в.о. голови райдержадміністрації  Петра Бескупського, за участю голови районної ради Василя Козака, керівників окремих структурних підрозділів райдержадміністрації відбулася нарада, на якій обговорено інвестиційні проекти, що внесені до Стратегії розвитку Чернівецької області в частині розвитку Сокирянського району.

Як зауважив Петро Бескупський, Чернівецька обласна державна адміністрація оголосила додатковий конкурсний відбір інвестиційних програм (проектів) регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2017 році, тож необхідно переглянути пропозиції району та визначити першочергові завдання. Проаналізувавши перелік програм, було визначено ті, які на сьогодні є найбільш актуальні та перспективні, а також взято до уваги ті, що вже мають розроблену проектно – кошторисну документацію. Зокрема члени наради вирішили внести зміни до переліку раніше поданих пропозицій та включити до Стратегії заходи щодо водозабезпечення  сіл Братанівка та Кормань, добудову геріатричного відділення територіального центру в м. Сокиряни та с. Романківці. Також планується здійснити роботи щодо забезпечення виконання енергозберігаючих заходів опорних шкіл району, поліклініки, відремонтувати дороги до населених пунктів Кормань та Шебутинці. В пропозиціях залишається проект щодо створення індустріального парку на території сіл Сербичани та Романківці, а також оновлення містобудівної документації (схема планування Сокирянського району).

За результатами наради дано доручення профільним відділам та зацікавленим службам вжити заходи щодо підготовки, перегляду та оновлення проектно – кошторисної документації об’єктів,  що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в 2017 році.

Джерело: Північно-Бессарабський портал 

1