Бешлей пропонує створити Центр історії Чернівців, виділивши під нього 215 «квадратів» у центрі міста

Бешлей пропонує створити Центр історії Чернівців, виділивши під нього 215 «квадратів» у центрі міста

27.02.2018, 20:16

У Чернівцях пропонують створити Центр історії міста Чернівців, виділивши для нього 215,5 квадратних метрів площі у приміщенні на вулиці Степана Бандери, 1.

Відповідний проект рішення сьогодні у міськраді зареєстрував депутат від фракції "Рідне місто" Володимир Бешлей. 

Так, у документі йдеться про те, що "у Чернівцях відсутня спеціалізована установа із завданням вивчення та популяризації у сучасний спосіб багатогранної історії міста. Існуючі музейні установи обласного підпорядкування не відповідають викликам та потребам часу".

"Метою створення Центру історії міста Чернівців є вивчення, популяризація і збереження матеріальної та духовної культурної спадщини Чернівців. А також створення нового просвітницького і туристичного об’єкта, який буде сприяти підвищенню привабливості міста Чернівців", - йдеться у тексті проекту рішення.

"Основним завданням музею є формування оригінального музейного зібрання (фонду) з історії Чернівців 19 – 21 століття – періоду інтенсивної урбанізації, розвитку та становлення як сучасного європейського міста", - зазначається в документі.

Проект рішення передбачає пропозицію створення Центру історії міста Чернівців та виділення йому окремого приміщення за адресою вулиця Степана Бандери, 1, загальною площею 215,5 квадратних метрів.

Нагадаємо, раніше у Чернівецькій міськраді вказане приміщення на вулиці Степана Бандери, 1 запропонували учасникам антитерористичної операції та родинам загиблих під створення Центру історії Героїв Буковини.

Джерело: molbuk.ua

1