Бешлей поскаржився, що Карімова завадила йому порозумітися з Каспруком

Бешлей поскаржився, що Карімова завадила йому порозумітися з Каспруком

09.09.2015, 00:23

Депутат Чернівецької міської ради Володимир Бешлей повідомив, що ходив сьогодні на прийом до Чернівецького міського голови Олексія Каспрука з вимогою накласти вето деякі рішення останньої сесії. 

- Зайшов в приймальню міського голови. Секретарка одразу зателефонувала мерові, після чого попросила мене зачекати в приймальні. Через десять хвилин попри мене в кабінет до Каспрука, як куля, залетіла його радниця Ірина Карімова, - написав у ФБ Володимир Бешлей. 

Пройшло п’ять хвилин і мене до кабінету запросив міський голова. В присутності пані Карімової повідомив, що я зареєстрував депутатські звернення з вимогою невідкладно зупинити дію незаконних земельних рішень. На жаль діалогу у нас з Каспруком не вийшло, бо на більшість моїх запитань замість Каспрука, відповідала пані Карімова. Однак мене запевнили, що до кінця дня приймуть рішення щодо вето.

От і думаю, щоб вирішити проблемні питання в Чернівцях, для чого ходити на прийом до мера Каспрука? Може одразу йти на пряму до пані Карімової?

У відповідь на цей депутатський допис радник міського голови повідомила, що депутат Бешлей, як завжди, сказав неправду. Далі пряма мова Ірини Карімової

- Вам міський голова Олексій Каспрук чітко повідомив, що розпорядження про призупинення рішення сесії, про яке тут йдеться, ним давно підписано, як публічно і обіцялося і Ваше депутатське звернення з цього приводу не має змісту. Я Вам лише уточнила, що у зв'язку із засіданням виконавчого комітету, розпорядження оприлюднено одразу після завершення цього засідання. І в ЗМІ також передано одразу після засідання виконавчого комітету. Саме для цього мене і запросив міський голова, що з'ясувати затримку в оприлюдненні розпорядження.

ДОВІДКОВО:

Міський голова Олексій Каспрук зупинив дію рішення міської ради VI скликання від 03.09.2015 р. №1724 «Про розгляд звернень підприємців щодо надання земельних ділянок для встановлення земельних сервітутів». Йдеться про рішення сесії міської ради, яким встановлено земельні сервітути на три земельні ділянки на проспекті Незалежності,84-86 для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (розміщення торгівельних павільйонів).

Із змісту зазначеного рішення сесії міської ради випливає, що земельні ділянки на проспекті Незалежності,84-86 надаються у користування для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, що за своєю правовою природою є правом оренди земельної ділянки. Земельним кодексом України визначено обов’язковість передачі в оренду земельних ділянок, що перебувають у комунальній власності, за результатами проведення земельних торгів.

Враховуючи те, що рішення міської ради VI скликання від 03.09.2015 р. №1724 «Про розгляд звернень підприємців щодо надання земельних ділянок для встановлення земельних сервітутів» прийняте без правових підстав та застосування конкурентних процедур набуття прав на земельні ділянки, воно не відповідає вимогам Земельного кодексу України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також частині 2 статті 19 Конституції України, міський голова зупинив його дію.

Депутати матимуть змогу повторно розглянути це питання та спробувати здолати вето міського голови на позачерговій сесії міської ради, яка скликається 17 вересня 2015 року о 10.00 годині. Про це повідомляє  chernivtsy.eu. 

1


КОМЕНТАРІ (3)

Башляйчик молодець, якби на день раныше прийшов до мера, тоб приписав накладення вето, як свою заслугу. В цей раз розвыдка пыдвела.

avatar

!!!

09 вересня 2015 06:45

Класний вислів - башляйчик. І як точно відображає суть цієї особи!

avatar

Кирило

09 вересня 2015 10:02

Башляйчик дуже боїться конкуренції бо в нього там стоїть величезний магазин. Чому він не репетує за його знесення?  Башляйчик потворний гамняйчик.

avatar

09 вересня 2015 22:27