Бешлей обізвав заслуженого будівельника України Василя Мороза аферистом: через маніпуляції Продана десятки родин чернівчан можуть залишитися без квартир, за які вже заплатили

Бешлей обізвав заслуженого будівельника України Василя Мороза аферистом: через маніпуляції Продана десятки родин чернівчан можуть залишитися без квартир, за які вже заплатили

13.07.2016, 15:03

Через черговий конфлікт у міськраді, коли частина депутатів знову заблокувала рішення від виконавчих органів, конфлікт довкола однієї з будов на проспекті Незалежності, 116, може затягтися на невизначений час. Внаслідок цього конфлікту кілька десятків родин не можуть отримати свої квартири, хоча давно вже заплатили за них.

– Все почалося шість років тому, коли забудовник привів мене сюди, показав перший під’їзд багатоповерхівки і пообіцяв, що скоро я отримаю тут квартиру, – каже одна з потерпілих Лілія Тарасівна. – При цьому пояснив, що якщо я заплачу зараз, то вийде менша сума, ніж за готове житло. Пізніше з’ясувалося, що моя квартира буде в другій черзі, але аж до минулого року на місці тієї черги було болото, у якому квакали жаби.

Загалом люди сплатили близько 15 мільйонів гривень – ще тоді, коли за долар давали 8 гривень. Будівництво так і не розпочалося. Нині на багатоповерхівку треба 30 мільйонів.

Хто винен у обмані людей – замовник, забудовник чи банк, з’ясовує слідство. Однак найбільше потерпілих від цієї оборудки цікавить, чи отримають вони житло. 

Люди звернулися до міськради. Там запропонували вихід – добудує житло інша фірма (люди вибрали "Чернівціжитлобуд") своїм коштом, а за це місто надасть їй іншу земельну ділянку площею майже 1,8 гектара під інше будівництво. Фірма вже розпочала роботи.

– Ми бачимо лише один вихід із цієї ситуації – хтось має це будівництво закінчити, – пояснив на зустрічі із власниками неіснуючих квартир міський голова Олексій КАСПРУК. – Фінансувати з бюджету закінчення цих квартир ми не можемо і не маємо права. Єдиний варіант – інвестиційна угода із забудовником, який би взявся добудувати житло. Мешканці хочуть, щоби будинок їм звів Василь Мороз – він працює давно, добре відомий, сплачує тут податки. Перше рішення – про виділення ділянки, ухвалили ще торік. На минулій сесії знову розглядалося, бо треба було змінити межі ділянки після уточнення. З подачі деяких депутатів під їхні крики про аферу питання взагалі скасували. 



Розмова на об’єкті була дуже бурхливою, незважаючи на 30-градусну спеку. Найбільше від людей дісталося голові постійної земельної комісії міської ради Володимиру Бешлею – його звинуватили у небажанні розв’язати проблему. Депутат Бешлей, який є давнім опонентом Олексія Каспрука і виступає проти всіх рішень, які пропонує і підтримує мер, теж розійшовся. У запалі він обізвав заслуженого будівельника України Василя Мороза аферистом, однак згодом перепросив. 

Вже традиційно, як і на всі інші конфлікти, на цей приїхав депутат Василь Продан, який запевнив ошуканих людей, що депутати зняли питання, бо департамент містобудівного комплексу не надав достатньо інформації. 

У відповідь люди порадили депутатам краще готуватися до сесій. Мер уточнив, що інформацію було надано, але деякі депутати просто не захотіли її почути.

– Я лише сам здогадався, що пропонується, бо інформації не надали, – кричав В. Бешлей, який є головою земельної комісії і бере участь у всіх попередніх обговореннях земельних питань, що виносяться на сесію. – Ми не голосували, щоб не дати просто так фірмі майже два гектари землі. Ділянку треба продати, а за отримані гроші добудувати цей будинок.

Наразі пропозицій про розв’язання конфлікту, крім запропонованої мером, не пролунало. Питання буде виноситися на розгляд наступної сесії міськради.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

так то правда! він аферюга ще той !!! ще є один аферист в кого мости падают

avatar

Влад

13 липня 2016 12:24

а чого чернівчани мают віддавати свою землю аферистам? най той забудовник що не збудував відасть свою землю

чернівчани не лохи на деребан аферюг які в змові з владою аби вкрасти землю чернівчан і будувати на ній для себе на продаж собачі будки

ганьба аферистам!

avatar

і ше

13 липня 2016 12:26

 АФЕРИСТ!!!!

avatar

студент

13 липня 2016 15:02