Терористи - на Сході, Бешлей, Чесанов і Чинуш - в Чернівцях: депутати нацькували на Кушнірика обдурених пенсіонерів, забезпечуючи російське ТВ картинкою про безлад в Україні

Терористи - на Сході, Бешлей, Чесанов і Чинуш - в Чернівцях: депутати нацькували на Кушнірика обдурених пенсіонерів, забезпечуючи російське ТВ картинкою про безлад в Україні

28.04.2014, 14:13

Під Чернівецькою міськрадою зібралася сотня пенсіонерів, які вимагають у депутатів не відміняти соціальні проїзні. Сесія міської ради, яка сьогодні мала відновити свою роботу, розпочалася зі скандалу. Депутати Чесанов і Бешлей підняли питання соціальних проїзних. 


Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua

Люди увірвалися до сесійної зали й вимагають у секретаря міськради Ярослава Кушнірика відставки.



Вони вигукують "Відставка!", "Ганьба!".

Водночас депутат Володимир Бешлей підійшов до Кушнірика і кричить йому "Йдіть геть!".

Депутат Валерій Чинуш у своєму виступі на сесії зауважив, що голосування за нову міську владу (за секретаря міської ради Кушнірика) відбувалося під тиском. І він, зокрема, передбачав соціальні бунти, що відбуваються нині, і з великою ймовірністю будуть набирати оберти. Валерій Чинуш вважає, що жодних сесій до виборів міської голови проводити не має сенсу, - повідомляє times.cv.ua.

Кушнірик назвав те, що відбувається у сесійній залі “виставою”. 

Секретар Чернівецької міської ради Кушнірик вважає, що вся ця акція спланована і в ній дуже добре прослідковується почерк одного з кандидатів на посаду міського голови.

Люди налаштовані дуже агресивно, вони обурені і вимагають залишити проїзні, при цьому блокують трибуну та не дають можливості ні депутатам, ні перевізникам, щось пояснити. Самооборона намагається контролювати ситуацію, щоб сесія відбувалась спокійно і виважено.

У сесійній залі Чернівецької міської ради мало не побили перевізника через провокації Бешлея, передає кореспондент vidido.ua.

Поліна Храпчинська, яка обслуговує кілька маршрутів у місті, у той час виступала з трибуни.

За повідомленням кореспондента, власники соціальних проїзних не хочуть нікого слухати, окрім В. Бешлея та А. Чесанова, які влаштували провокації в залі.

Між представником Самооборони та депутатом Анатолієм Чесановим виникла суперечка, вони штовхаються.



Ярослав Кушнірик закликає запрошених на сесію заспокоїтись. А події у міськраді у понеділок назвав "хорошою виставою". Він пояснює пенсіонерам, що сьогодні міськрада не планувала розглядати питання про відміну соціальних проїзних. Депутат Бешлей вигукує: "Я пропоную розглянути".





Разом з тим, Кушнірик повідомив, що на сьогоднішню сесію запрошені всі перевізники Чернівців. Просить, аби люди відвйшли від трибуни сесійної зали й дали слово з трибуни одному з перевізників.

Люди метушаться, перебивають Кушнірика.

З трибуни виступає пенсіонерка, яка говорить про те, що вона проти відміни соціальних проїзних. "Я дякую тим, хто був ініціатором того, що їх ввели".

Бешлей пропонує перейти до розгляду порядку денного та пропонує включити до нього питання про введення мораторію на відміну соціальних проїзних та підвищення вартості проїзду. Пенсіонери вигукують: "Молодець!".

Депутат Олена Калмикова пропонує пенсіонерам прийти у вівторок о 10.00 до 105 кабінету міськради, щоби за круглим столом з перевізниками міста обговорити цю проблему. Коли люди нібито погодились знову вигулькнув Чесанов та почав збурювати і закликати людей не покидати сесійної зали, стояти на своєму до кінця.

Чесанов з трибуни вигукує про те, що питання про відміну соціальних квитків - це ганьба. "Шановні наші батьки! Ви сьогодні прийшли, щоб відстояти ваші права! (...) Ви заслуговуєте на повагу від депутатів! Ми з вами звідси не нікуди не підемо!". Пенсіонери йому плескають і вигукують: "Молодець!".

Також Чесанов заявив, що рішення про відміну соціальних проїзних діятиме з 25 травня, тобто у день виборів. Депутати сміються із заяви Чесанова.

З трибуни по черзі виступають пенсіонери. Слово дали активісту з Калинівського ринку Ользі Чорній. Вона вигукує про "депутата Чесанова, який прийшов сюди захищати ваші права".

Депутат В’ячеслав Кишлярук пропонує депутатам розглянути питання щодо соціальних проїзних на наступній сесії міськради. "В такій атмосфері ми не можемо працювати. Давайте припинимо всі дискусії та образи, і повернемося до нормальної роботи", - сказав він пенсіонерам.

З трибуни виступає представник фірми-перевізника "Багіра". Вона просить пенсіонерів не слухати розповіді депутатів, бо відколи у місті діють соціальні проїзні, фірма не отримала жодної копійки відшкодування від мерії. Жінка намагалась пояснити людям ситуацію, що видача соціальних проїзних це був піар хід Михайлішина перед виборами, а з бюджету перевізникам не було виділено жодної копійки. Та люди не хочуть нічого чути, вони кричать "Ганьба!" і вимагають своє. 

Пенсіонери вигукують їй "Ганьба!". Ольга Чорна сперечається з нею. Одна пенсіонерка намагається вдарити жінку сумкою по голові.

Депутат Валерій Чинуш штовхається з активістом Самооборони та намагається його видворити з сесійної зали. Активіста штовхають і пенсіонери.

Кушнірик просить пенсіонерів заспокоїтись і дати депутатам працювати: "З того часу, як ви прийшли, ми в роботі не просунулись ні на крок".

З пенсіонерами поспілкувався депутат Олексій Каспрук. Він запропонував реальний,  а не обманний шлях вирішення проблеми соціальних проїзних. А саме: закупку тролейбусним управлінням спеціальних автобусів “Богдан”, які б перевозили пенсіонерів. 

Діалогу не виходить. Ситуація дуже напружена та наелектризована. Протистояння триває.

Джерело: molbuk.ua, vidido.ua, chas.cv.ua

Під час подій 2 грудня 2013 року, коли до ратуші зайшли представники студентів і городян, вони вели себе набагато спокійніше і цивілізованіше. Натомість підбурювачі, які маніпулюють почуттями старих людей, поводяться вкрай нервово і  агресивно. Певно, надто високою є ціна збереження можливості і далі паразитувати на міській громаді. Через свого мера, якого їх хочуть нав'язати брехнею

Як передбачав вчора Buknews, "вже завтра охочі зможуть на власні очі побачити, хто свідомо обманює пенсіонерів задля отримання політичної вигоди. Для цього досить буде з'ясувати, хто прийде під ратушу говорити від імені ініціативної групи "Справедливі Чернівці". Навіть якщо офіційними речниками виявляться не особисто колишній секретар міської ради Михайлішин і група політиків, яка на нього орієнтується, той таки депутат Бешлей і Ко, будьте певні - про них обов'язково згадають. Звісно, як про єдиних рятівників знедолених пенсіонерів. Так ніби це не їхня владна вертикаль керувала країною, областю й містом останні три роки. А відтак саме на цих людях лежить відповідальність за рівень життя тих таки пенсіонерів".

І насамкінець власне про самі соціальні проїзні квитки для пенсіонерів. Запроваджені попередньою владою для отримання голосів для свого кандидата під час останніх парламентських виборів ці квитки насправді давно оплачуються з кишені простих чернівчан. Якщо питання не врегулюють вже найлижчим часом, то підвищення плати за проїзд в маршрутках для всіх мешканців Чернівців, - неминуче. Усім нам - дорослим і дітям, які користуються маршрутками, доведеться оплатити популізм кількох безвідповідальних владників. Якщо розкинути зарплату двох працюючих батьків, які виховують двох дітей, на всіх членів родини, то доходи такої сім'ї будуть такими ж, як і мінімальна пенсія. Але ж дорослі і діти за проїзд у маршрутках сплачують. Хто їм компенсує підвищення цін на проїзд, спровоковане безсовісними ловцями особистої політичної вигоди у каламутній воді?

Але не тільки дорослих і дітей оббирають ділки від політики, які за будь-яку ціну знову рвуться до влади.  Так само вони обманюють і пенсіонерів, за яких нібито так щиро вболівають. Бо навіть відстоявши  так звані соціальні проїзні квитки літні люди все одно не стануть багатшими. Адже  хіба не ті  таки дідусі і бабусі часто допомагають матеріально своїм дорослим дітям і онукам? Що дасть їм самим безкоштовний проїзд, якщо онукам доведеться давати ще більше грошей на маршрутку, щоби ті могли приїхати їх провідати? Адже плата за проїзд обов'язково зросте. 

Тим часом популісти не ризикують нічим. Провокуючи протистояння і заробляючи дивіденди брехнею самі не втратять  жодної копійки. І в випадку збереження безкоштовного проїзду, і в разі його скасування, за все зі своєї кишені заплатять самі городяни. А не Бешлей, Чинуш, Чесанов чи Михайлішин. 

1


КОМЕНТАРІ (8)

Нацькував так само, як Коломієць студентів?:)

avatar

вервар

28 квітня 2014 11:17

После сегодняшних событий жители города смогут провести очень четкую линию между местными СМИ - теми, кто защищает интересы простых людей. И теми, которые работают за бомбоны привели сегодня к власти  мерзавцев и воров

avatar

таймс

28 квітня 2014 11:42

Ну, власне тепер російське ТБ покаже, що в Чернівцях безкоштовно возять малозахищених та не будуть піднімати ціну на проїзд і громадському транспорті міста. Може після цього агресія спаде?

avatar

RUS-TV

28 квітня 2014 12:03

Журналіст, який написав цю статтю мозгами поїхав. Як таке можна порівнювати? 

avatar

Наталія Володимирівна

28 квітня 2014 13:05

а ти сука чогось не турбувався коли бурбак каспрук федорук і К забезпечували російське ТБ під сбу. І питання не в тому що депутати в сесійній залі,а пенсіонер вимагає своїх прав, а питання в тому що роблять в сесійній залі "сотня кулявлоб" чому ці бички не на сході де сепаратисті, а займаються дерибано землі і лобіюванням свого перевізника на здиранні останньої копійки з пенсіонерів

avatar

Мойша

28 квітня 2014 16:27

 Чим  гірші за пенсіонерів працівники бюджетних установ, зарплата яких знаходиться на рівні прожиткового мінімуму і дуже часто є значно меншою від розміру пенсій?

avatar

Дон Педро Чупакабро

28 квітня 2014 17:42

Бюджетники гірші тим, що не такі тупі як ці старі перці,  яких я маю у хвіст і гриву. Так просто нає... бюджетників я не можу. Поки був секретарем, вони мене слухалися, а як втратив адмінважелі, не можу змусити їх за себе голосувати. Тому буду забивати баки старим пєрєчнєцам. 

avatar

Михайлішин

28 квітня 2014 17:48

ярослав левицкий,хватит троллить !

avatar

=== 28 квітня 2014 17:48

28 квітня 2014 20:27