Бернар Вендель похвалив Івана Мунтяна за краще в Україні виконання проекту з надання допомоги вимушеним переселенцям

Бернар Вендель похвалив Івана Мунтяна за краще в Україні виконання проекту з надання допомоги вимушеним переселенцям

17.06.2016, 01:08

Результати реалізації проекту «Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області» обговорили сьогодні, 16 червня, виконавці аналогічних проектів з Маріуполя, Вінниці, Миколаєва та Слов’янська, що перебувають у Чернівцях в рамках навчальної поїздки. Участь в обговоренні взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян та керівник групи моніторингу проектів Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» пан Бернар Вендель.

Так, Іван Мунтян поінформував учасників обговорення про етапи виконання проекту «Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області», в рамках якого за кошти Європейського Союзу та за співфінансування з боку обласної ради у с. Михайлівка Глибоцького району і смт Кострижівка Заставнівського було капітально відремонтовано, умебльовано та устатковано найнеобхіднішою побутовою технікою житлові приміщення у двох гуртожитках для 22 сімей внутрішньо переміщених осіб з дітьми.

«Нині буковинська земля стала прилистком для тих, хто рятуючись від жахіть війни, знайшов тут другу домівку. Сьогодні ми називаємо людей, які приїхали зі Сходу України та Автономної Республіки Крим, новими буковинцями. Вони справді вже наші й сподіваюся, що їм у нас буде комфортно і затишно», – відзначив керівник представницької влади краю.

У свою чергу пан Бернар Вендель наголосив, що Чернівецька обласна рада виконала проект «Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області» чи не найкраще в Україні. «Ваш проект з надання допомоги вимушеним переселенцям – один з найкращих. Не порушені строки виконання окремих його етапів, досягнуто головних цілей та мети проекту, а результати проведеного нами аналізу свідчать на користь доволі високого рівня адаптації цільової групи внутрішньо переміщених осіб», – додав експерт.

Відтак учасники обговорення відвідали виставку-ярмарок буковинських переселенців, які представили свої вироби – солодощі, вишиті сорочки, ляльки та іграшки ручної роботи, картини тощо – у фойє обласної ради.

 - Із великим задоволенням відвідав виставку-ярмарок буковинських переселенців, які представили свої вироби у фойє обласної ради. Солодощі, вишиті сорочки, ляльки та іграшки ручної роботи, картини та багато іншого – чудові доробки талановитих людей, для яких Буковина стала новою домівкою. Відрадно, що спільно з європейськими партнерами обласна рада змогла допомогти цим людям започаткувати власні справи. Сподіваюся, що це – вдалий початок успішних бізнес-проектів, - сказав Іван Мунтян. 

1