Берегометські лісівники запевняють, що хтось спеціально непрофесійно зрубав 46 дерев, щоб підставити їх під кримінал і перевірки

Берегометські лісівники запевняють, що хтось спеціально непрофесійно зрубав 46 дерев, щоб підставити їх під кримінал і перевірки

21.08.2016, 14:52

     З давніх часів з дідів-прадідів Буковина займалася лісом. На те вона і БУКовина!Зокрема, жителі Вижниччини (Берегомет, Мигове, Долішній Шепіт, Лопушно, Карпчів) все своє життя займаються відтворенням, збереженням лісових насаджень, заготівлею та переробкою деревини. Передають гарний досвід підростаючому поколінню – своїм дітям та онукам. Адже – лісівники працюють для століть.

     На цій гірській території не заробиш на  садах, кавунах, городині, а виживають люди на організації торгівлі в магазинах, заробітчанстві за кордоном, а також працею в лісі та його дарами.

Що ж твориться зараз?  Суцільні «наїзди» на лісову галузь. І це з боку так званих активістів, котрі, у переважній більшості, не тямлять у веденні лісового господарства, це і правоохоронні органи, до яких ми  з розумінням відносимося, це і різні інспекції, служби, тобто їх всіх більше, ніж самих працівників лісу. Згідно відповідного реєстру проведення перевірок, більшу частину робочого часу працівники господарства витрачають на роботу з перевіряючими. Ми розуміємо, що перевірки державних підприємств необхідні і важливі. Проте, вони не мають бути наругою над виробничниками, які своєю важкою працею наповняють бюджети всіх рівнів, допомагають АТО, забезпечують життєдіяльність кожного свого регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буковинські лісівники запевняють, що стали заручниками маніпуляцій псевдо-патріотів та «охоронців» навколишнього середовища, які невілюють поняття правової держави

     Так, Державне підприємство «Берегометське лісомисливське господарство» просто потерпає від суцільних перевірок, які унеможливлюють стабільну організацію роботи на підприємстві. А до всього ще й повний саботаж діяльності підприємства з боку Чернівецької митниці, від непорозуміння з якою ми несемо великі додаткові фінансові витрати. А ще на наші багаточисельні звернення до всіх рівнів влади – жодної реакції.

    СКІЛЬКИ МОЖНА!?

Тепер щодо перевірки Держекоінспекцією в Чернівецькій області, яка розпочалася з 09.08.2016 року і триватиме до 02.09.2016. Про деякі цікаві «факти» вже встигла проінформувати  прес-служба правоохоронних органів.

До речі, кричущих фактів порушень лісового законодавства не було виявлено. І тут, як в детективі… Відразу, станом на 18 серпня виявлено незаконну рубку дерев: дуба; бука; граба; ясеня; вільхи у Славецькому лісництві, квартал 27, урочище Левково. Цього ж дня 18 числа правоохоронці спільно з працівником екоінспекції прийшли в лісмисливгосп та вказали на вищезгадане урочище для проведення відповідної перевірки. Працівниками лісництва склалося враження про те, що поважні посадовці чітко знали куди йдуть.

   Дивним стало те, що дерева були звалені безсистемно, хаотично, непрофесійно і ніхто не намагався навіть їх звідти вивезти, про що свідчать фотознімки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиясь бабця палить люльку – чиясь бабця пиляє дуби: суд поставив крапку у скандальній справі родича активіста, який бореться з незаконними рубками і крадіжками лісу

  Дана незаконна рубка була скоєна в нічний період часу з 17 на 18.08 2016 року невідомими особами. За даним фактом ДП «Берегометське ЛМГ» звернулося до начальника Вижницькоговідділенн поліції Кіцманського відділення поліції ГУНП в Чернівецькій області (лист від 19.08.2016, №557) щодо проведення розслідування, у достовірності якого ми дуже зацікавленні.

  Напрошується висновок, що дана незаконна рубка є не що інше, як банальне замовлення тих сил, яким дуже хочеться очорнити  працівників лісової охорони та дестабілізувати ситуацію на підприємстві, позитивну роботу якого неодноразово висвітлено на всіх обласних та Всеукраїнських телеканалах і пресі.

   Черговий раз наголошуємо: ми відкриті, прозорі у своїй діяльності, доступні і публічні. Запрошуємо всіх любителів і цінителів природи спільно з нами працювати на благо нашого краю, вносити розумні і креативні ідеї, але разом з тим не заважати фахівцям виконувати свої обов’язки щодо збереження та відтворення лісових багатств.

ДП ''БЛМГ'' відділ ЛГ

ДОВІДКОВО: 

Як повідомила BukNews прес-служба прокуратури Чернівецької області "правоохоронці виявили незаконну рубку дерев у ДП «Берегометське ЛМГ».

Працівники слідчого відділу прокуратури Чернівецької області в межах проведення досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами вчинення злочинів у лісовій галузі виявили та спільно з співробітниками УСБ України в Чернівецькій області та спеціалістами екологічної інспекції задокументували факт незаконної порубки 46 дерев в Славицькому лісництві ДП «Берегометське ЛМГ».

З метою встановлення збитків, завданих державі, призначено відповідну експертизу. Досудове розслідування триває та перебуває на особистому контролі прокурора Чернівецької області.

1