У Давидівці збиралися батьки школярів, котрі отруїлися ще наприкінці вересня (ОНОВЛЕНО)

У Давидівці збиралися батьки школярів, котрі отруїлися ще наприкінці вересня (ОНОВЛЕНО)

08.10.2015, 18:58

Сьогодні у селі Давидівка Сторожинецького району збиралися батьки школярів, котрі отруїлися ще наприкінці вересня, – повідомляє promin.cv.ua.

Школу і досі закрито, діти два тижні – на вимушених канікулах, тож батьки, особливо випускників, переживають за процес навчання.

Крім того, фахівці ще не назвали причину отруєння, наразі лише виключили деякі речовини, котрі до масового ураження дітей і дорослих призвести не могли.

Cанепідеміологи, котрі були присутні на зустрічі, запевнили – причини отруєння назвуть уже за день-два.

Тим часом журналіст Myhajlo Tokarjuk написав у ФБ: Паніка сягнула вже й інших сіл. Телефонував знайомий їз Жадови. Каже, що хворіє й худоба і застеріг купувати продукцію в однії з сельчанок,котра жиє на хуторі(?!). Санстанція ворушіться, не лише ж подать у клунки вам збирати. Чи тепер перевірки обмежені й клунків нема.? Поді перекваліфіковуйтесь на справжню роботу! Люд чекає.

ФОТО ВАДИМА ПЕЛЕХА

РАНІШЕ МИ ПОВІДОМЛЯЛИ:

Батьки дітей, які отруїлися в школі,  вимагатимуть правди, що насправді сталося, попри погрози правоохоронців

"У четвер,  8 жовтня, об 11-ій годині, біля школи у селі Давидівка (Давидени) зберуться батьки. До сих пір невідомі причини отруєння їхніх дітей, а навчальний процес у школі так і не поновлено.

А щойно дізналася, що дільничий міліціонер все намагається дізнатися, хто ініціатор цих зборів. Мало того, стверджує, що вони не мають права там збиратися. І погрожує батькам адміністративно-кримінальною (!!!) відповідальністю, якщо хтось із них буде спілкуватися із ЗМІ.

Батьки шоковані такою зухвалістю, але запевняють, що все одно завтра зберуться". Повідомлення такого змісту з'явилося на сторінці журналістської спільноти Чернівецькі журналісти. самопоміч

ДОВІДКОВО:

Причини виникнення отруєння досі з'ясовують

Головне управління Держсанепідслужби у Чернівецькій області інформує щодо гострого отруєння учнів загальноосвітньої школи I-III ступенів села Давидівка Сторожинецького району станом на 7 жовтня 2015 року.

Як відомо, з 25 по 26 вересня 2015 року серед учнів та персоналу школи с. Давидівка зареєстровано груповий випадок гострого отруєння нез’ясованого ґенезу. Постраждало 50 осіб, 43 дитини та 7 дорослих.

Наразі всі постраждалі у задовільному стані виписані додому, за ними встановлено медичне спостереження за місцем проживання. Нових випадків захворювань не зареєстровано.

З метою моніторингу стану здоров'я мешканців с. Давидівка та прилеглих сіл медичними працівниками проводились подворові обходи, всього відвідуванням охоплено 663 помешкання. Про це повідомляють у ГУ Держсанепідслужби у Чернівецькій області.

Навчальний процес у школі до з'ясування причин отруєння ТИМЧАСОВО ПРИЗУПИНЕНИЙ.

З метою забезпечення консультаційної та організаційно-методичної допомоги під час здійснення розслідування в Чернівецькій області працювала робоча група з провідних спеціалістів та науковців Держсанепідслужби України та МОЗ України. За попередніми результатами розслідування, інфекційну природу захворювання та радіаційне ураження спростовано.

5 жовтня 2015 року СЕС організувала відбір додаткових контрольних зразків повітря, грунту, води навчального закладу. Продовжуються лабораторні дослідження повторно відібраних проб. Причини виникнення отруєння досі з'ясовуються.

1