«Батьківщинівці» привезли подарунки луганським дітям, які відпочивають на Буковині

«Батьківщинівці» привезли подарунки луганським дітям, які відпочивають на Буковині

29.06.2015, 14:40

Подарунками і солодощами потішили дітей з Луганщини, які відпочивають на Буковині, депутати-«батьківщинівці» Чернівецької обласної ради. Як повідомляє прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина», депутати долучилися до організації відпочинку дітей на прохання екс-в.о. голови Луганської ОДА Ірини Верігіної, яка виконувала обов’язки керівника області найнапруженішого періоду початку війни на Сході.

Тридцятеро дітей з територій, охоплених війною, уже упродовж двох тижнів відпочивають у таборі «Вербиченька» в Давиденах на Сторожинеччині. Путівки для них були закуплені партійцями, депутатами, місцевими підприємцями і доброчинцями.

Голова фракції «За Батьківщину» Чернівецької облради Іван Мунтян і депутат Світлана Фочук зустрілися з юними луганчанами у прекрасному Підгір’ї. «Луганськ і Буковина» - єдина родина!» - скандували діти, вдячні господарям за гостинний прийом. Вони саме приїхали в Сторожинець для участі в концерті з нагоди Дня Конституції України. Частина дітей – у футболках з надписом «Вербиченька», частина – в костюмах з елементами національної символіки, дівчатка – в українських віночках. Від гостей-депутатів луганчани отримали соки, тістечка, печиво, настільні ігри, м’ячі, скакалки, необхідний одяг. «Нам тут дуже подобається , ми по телефону розповідаємо батькам, як тут добре, і вони також хочуть сюди приїхати в гості, - кажуть відпочивальники. І зовсім по-дорослому додають: «Після війни…»

«Ми приймаємо дітей зі Сходу з відкритою душею, і  це наш щирий внесок у свідомість майбутніх поколінь: Україна – єдина, - каже керівник депутатської фракції «За Батьківщину» Іван Мунтян. – Я впевнений, що після усього пережитого вони не матимуть жодного сумніву в тому, що спільна мета українців з  усіх регіонів – це мирне і дружне життя на просторах єдиної країни».

 «Дітки приїхали сюди надовго, і зрозуміло, що не розраховували на вибрики погоди, - розповідає депутат фракції «За Батьківщину» Світлана Фочук. – Ми привезли їм шкарпетки, білизну, теплі речі, щоб полегшити побут. Найбільше, звісно, вони раділи іграшкам – діти залишаються дітьми в будь-якій ситуації. І розв’язана Росією війна на Сході – це злочин проти цих дітей, проти всіх мирних мешканців, проти України».

Для юних відпочивальників буковинці розробили розважальну програму: екскурсії, зустрічі, ігри і конкурси. У концерті до ДняКонституції в Сторожинці луганчани читали патріотичні вірші,співали українських пісень. Після цього вони повернулися до табору, з нетерпінням очікуючи можливості випробувати нові, подаровані гостями ігри.

Зустріч з відпочивальниками з Луганщини - це вже не перший місточок дружби, зведений між буковинцями і дітьми з інших регіонів депутатами-«батьківщинівцями» Чернівеччини: нещодавно вони приймали в стінах облради гостей з усієї України – юних учасниць конкурсу «Міні-світ Краса України – 2015».

«Дитячі враження гостей про наш край – найсильніші, - переконаний Іван Мунтян. – Тому ми докладаємо усіх зусиль, аби ці враження були найприємнішими. І робимо це щиро».

Прес-служба обласної організації партії ВО "Батьківщина"

1