«Батьківщинівці» Буковини привітали Надію Савченко з 35-літтям

«Батьківщинівці» Буковини привітали Надію Савченко з 35-літтям

12.05.2016, 00:48

У Чернівецькій області «батьківщинівці» ініціювали привітання з днем народження української героїні, народного депутата фракції «Батьківщина», члена Постійної делегації України в ПАРЄ Надії Савченко, яка перебуває у незаконному ув’язненні в Російській Федерації уже майже 2 роки. Як повідомляє прес-служба обласного осередку партії, у Чернівцях Надії писали листи зі словами вітань і підтримки, а по всій області охочі долучалися до флеш-мобу, зорганізованому спеціально до її ювілею.

Близько сотні конвертів зі словами захоплення незламністю героїні, щирими побажаннями здоров’я і вірою в її скоре повернення додому відправлені сьогодні з Чернівців на адресу Новочеркаського СІЗО, де утримують Надю. Сотні світлин мешканців краю з плакатами «З днем народження, Надіє» та «Свободу Савченко» розміщені в соцмережах.

«День народження Надії Савченко – не лише її особисте свято, - сказала на акції керівник фракції «Батьківщина» в обласній раді Альона Гливко. – Ми сьогодні вітаємо людину, яка морально перемогла всю путінську систему, ми пишаємося Надею і віримо, що наступний день народження вона відзначатиме в рідній країні».

"Сьогодні незламна героїня Надія Савченко відзначає свій день народження, - написав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян на своїй сторінці у ФБ. -  І жодні підступи агресорів, жодне ув’язнення не зробило її невільницею. Вона – вільна, вона – переможниця! Долучаюся до привітань, які линуть до неї з усіх куточків України і вірю в її швидке повернення на Батьківщину. Наша підтримка, наші спільні молитви за її здоров’я, фахові дії адвокатів, тиск усієї світової спільноти дадуть результат, я впевнений. Вітаю Надію, прошу в Господа для неї здоров’я і знаю, що скоро вона зможе обійняти рідних!

П.С. На виконання рішення позачергової сесії обласної ради саме сьогодні підписав звернення до понад 40 дипломатичних представництв, в якому депутати обласної ради просять керівників іноземних держав максимально сприяти звільненню Наді із незаконного ув’язнення".

1