«Батьківщинівці» Буковини ініціюють обласну Програму з берегоукріплення

«Батьківщинівці» Буковини ініціюють обласну Програму з берегоукріплення

09.11.2017, 15:09

Чернівецька обласна рада підтримала запит депутата фракції «Батьківщина» Світлани Фочук стосовно розробки обласної Програми з берегоукріплення і допомоги мешканці Сторожинеччини, домогосподарство якої  потерпає від руйнівної дії річки. Про це повідомляє прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина».

«До мене як до депутата звернулася мешканка с. Михальча Любов Данилівна Косован, - каже Світлана Фочук. -  Її житло розташоване на березі р. Коровлі, який поступово руйнується. Особливо потерпає домогосподарство під час дощів: утворюються зарви, постійно зриває присадибну ділянку, є загроза руйнування будинку. Берег річки не укріплений, і хоч потерпіла неодноразово зверталася до районних інстанцій, але результату немає».

У своєму запиті депутат просить обласну владу та керівництво Дністровсько-Прутського басейнового управління водних ресурсів створити необхідні комісії для обстеження домогосподарства, вирішити питання виділення коштів для укріплення берегів цієї річки. Також Світлана Фочук пропонує обстежити всі річки в області, визначити найнебезпечніші місця, запропонувати джерела фінансування, розробити Програму з берегоукріплення та винести на розгляд облради. 

1