«Батьківщинівка» в Чернівецькій облраді Альона Гливко вимагає заслуховувати звіти керівників структурних підрозділів ОДА кожної сесії

«Батьківщинівка» в Чернівецькій облраді Альона Гливко вимагає заслуховувати звіти керівників структурних підрозділів ОДА кожної сесії

24.03.2017, 17:22

Керівник фракції ВО «Батьківщина» Чернівецької облради Альона Гливко запропонувала на пленарному засіданні сесії запровадити регулярне – кожної сесії – заслуховування звітів очільників структурних підрозділів виконавчої влади. Як повідомляє прес-служба обласного осередку «Батьківщини», таку пропозицію підтримали представники інших фракцій. 

«Директори галузевих департаментів не виконують рішення сесій, ігнорують доручення, рішення депутатських груп і робочих комісій, - каже Альона Гливко. – За мною стоїть 10 тисяч виборців, десятки тисяч – за кожним обраним депутатом. Ми вимагаємо, аби виконавча влада виконувала накази виборців. Моя пропозиція – до завершення реформи децентралізації на кожній сесії заслуховували керівників управлінь і департаментів. Аби вони не приходили один раз 25 грудня на сесію і вимагали терміново голосувати за ті формати громад, які вони собі побачили в своїх кабінетах, а слухали ці громади, дослухалися до людей».

Як голова фракції Батьківщина висловила обурення тим, що виконавча влада не дослухається до представницької, а співпраця між двома гілками на Буковині сходиться до формалізму і намагання максимального уникнення участі депутатів у прийнятті важливих рішень, зокрема, питань бюджету, децентралізації, захисту учасників АТО тощо. 

Про це Альона Гливко написала на своїй сторінці у ФБ. 

"Батьківщина" послідовно відстоює позицію захисту людей, відтак я внесла пропозицію на кожній сесії обласної ради почергово заслуховувати керівників структурних підрозділів ОДА про виконання піднятих на сесіях питань.

За цією пропозицією щойно заслухали керівника управління регіонального розвитку облдержадміністрації ОДА Заверуху В.М. про хід децентралізації на Буковині та виконання рішення міжфракційної депутатської робочої групи з питань реформи місцевого самоврядування. У свою чергу, задала питання про процес утворення громади Чагор-Молодія-Луківці, а також щодо міжрайонного об'єднання.

Фото Ігор КонстантинюкЧернівецький промінь

1


КОМЕНТАРІ (2)

На  свои  хрупкие  плечи,  Алена  кидает  груз  проблем,  не  свойственных  её  умственному  развитию.Для  того,  чтобы  что-то  контролировать,  надо  давать  возможность  их  выполнить,  подкрепив  финансированием.А  бегать  по  департаментам,  что  обосраный  бык, "контролировать",  у  нас  море " придурков-активистов", как  жижиян-коломоец-..., и  СМИ,  как   кобевко-петушок.

avatar

Йося

24 березня 2017 16:17

А може б ти не тільки камасутру читала, а трохи і закони проштудірувала. Де написано, що обласна рада має право заслуховувати керівників структурних підрозділів? 

avatar

Альонушки - Мунтянушки

25 березня 2017 21:46