«Батьківщина» зареєструвала проект постанови про відхилення звіту Кабінету Міністрів України та визнання діяльності уряду Гройсмана незадовільною

«Батьківщина» зареєструвала проект постанови про відхилення звіту Кабінету Міністрів України та визнання діяльності уряду Гройсмана незадовільною

19.04.2017, 12:14

«Батьківщина» зареєструвала проект постанови про відхилення звіту Кабінету Міністрів України та визнання діяльності уряду Гройсмана незадовільною.

Попри спротив керівництва парламенту й особисто спікера Верховної Ради Андрія Парубія, фракція «Батьківщина» виконала свою обіцянку й добилася реєстрації постанови про визнання діяльності уряду Гройсмана незадовільною. На свою чергу очікує реєстрація проекту постанови про відставку прем'єр-міністра та його Кабміну.

Як повідомив на брифінгу у п'ятницю, 14 квітня, народний депутат від партії «Батьківщина» Сергій Власенко, цей уряд працює гірше, ніж незадовільно. Фракція «Батьківщина» наполягала і продовжує наполягати на відставці цього уряду і на формуванні нового уряду, який буде складатися з порядних та патріотичних професіоналів.

            Нагадаємо, що за рік діяльності уряду Гройсмана Україна:

1.     посіла перше місце в світі за рівнем корупції та шахрайства, серед країн, що розвиваються;

2.     посіла перше місце серед найбідніших країн Європи та стала однією з найбідніших країн в світі;

3.     увійшла до ТОП-10 світу серед найнебезпечніших для життя країн;

4.     увійшла до ТОП-15 світу серед країні, які найтяжче вести бізнес.

 

            Також «Батьківщина» зареєструвала проект постанови про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття в другому читанні та в цілому проекту Закону «Про ринок електричної енергії України».

            Сергій Власенко пояснив, що оскільки постанова вже зареєстрована, то згідно з Регламентом, голова ВРУ Андрій Парубій не має права підписувати цей закон та передавати його на підпис президенту, поки парламент її не розгляне. А це відбудеться не раніше, ніж почнеться наступне сесійне засідання, яке відбудеться аж через місяць.

            В свою чергу, народний депутат фракції «Батьківщина» Олексій Рябчин, наголосив на тому, що голосування за закон про ринок електричної енергії продемонструвало, що «коаліція» і Голова парламенту підтримують монополістів, а не український народ.

            Олексій Рябчин нагадав, що вперше в історії українського парламентаризму спікер Андрій Парубій перервав розгляд законопроекту в повторному другому читанні, і не дозволив депутатам представити свої правки. Він підкреслив, що багато з цих правок мали достатню кількість голосів для проходження, зокрема, одна з правок за авторством Олексія Рябчина повинна була захистити від зростання цін на електроенергію міський електротранспорт – трамваї та тролейбуси.

            Нагадаємо, що серед основних вад ухваленого законопроекту:

            а) коштовна і необґрунтована процедура приєднання малих підприємців до електромереж;

            б) введення поборів зі споживачів електроенергії;

            в) Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) отримає право вводити фіксовану щомісячну абонплату на приєднання до електромереж. 

1