«Батьківщина» закликає уряд не маніпулювати інформацією про життя країни в 2008 році

«Батьківщина» закликає уряд не маніпулювати інформацією про життя країни в 2008 році

16.07.2016, 00:24

Фракція «Батьківщина» вважає непрофесійною заяву прем’єра Гройсмана про те, що зростання тарифів на житлово-комунальні послуги, яке відбулося впродовж останніх двох років, нібито було передбачено меморандумом з МВФ, підписаним прем'єром Тимошенко ще в 2008 році.

Під час свого виступу  в парламенті, народний депутат від «Батьківщини» Сергій Власенко нагадав, що в часи світової фінансової кризи 2008-2009 років тарифи на житлово-комунальні послуги для громадян не підвищувались, при цьому українці мали достатні доходи для сплати за житло.

Підбиваючи підсумки роботи сесії Верховної Ради, що закрилася 15 липня, Власенко наголосив, що усі рішення українського парламенту протягом цієї сесії, як і два останні роки, ухвалювалися за межами Верховної Ради, а саме – в адміністрації президента. Це наочно доводить неефективність та недієздатність чинного парламенту.

Сергій Власенко запевнив, що протягом літніх канікул фракція «Батьківщина» напрацює і подасть до парламенту нові законопроекти, ухвалення яких необхідне для зростання добробуту українців.    

ДОВІДКОВО:

Нагадаємо, Володимир Гройсман опублікував документи, підписані лідером "Батьківщини", в яких тоді ще прем'єр-міністр підтримувала встановлення ринкових цін на газ для українців.

Глава Кабміну на своїй сторінці в Facebook зазначив, що "політики, які опинилися в опозиції, забувають про свої висловлювання і дії, коли були при владі", пише сайт "Без Табу".

Згідно з документами, викладеним Гройсманом, в 2008-му Юлія Тимошенко підписувала меморандум з МВФ, в якому було сказано, що ціна на газ для українців стане ринковою.

"Бідні верстви населення вона заспокоювала тим, що держава надасть всім нужденним субсидії, - зазначив прем'єр. - Я впевнений, якби в 2008 році ми пішли цим шляхом, у нас не було б схем Онищенко. У нас не було б мільярдних крадіжок. І ми були б незалежними вже сьогодні ".

Гройсман підкреслив, що критика Тимошенко дій нинішнього Кабміну - популізм і "черговий обман людей".

 

1