«Батьківщина» вимагає негайно відновити попередні нормативи споживання газу, які були скасовані сумнівним рішенням суду

«Батьківщина» вимагає негайно відновити попередні нормативи споживання газу, які були скасовані сумнівним рішенням суду

16.03.2016, 01:44

У «Батьківщині» вважають, що судовий процес щодо визнання незаконною урядової постанови Кабміну про зниження удвічі нормативів споживання газу для домогосподарств без лічильників  програно навмисно.

 Це судове рішення є нічим іншим, як змовою всередині влади з цинічною метою ще раз стягнути з людей кошти за вже надані послуги.

 У «Батьківщині» переконані, що проведення перерахунку в бік збільшення вартості фактично спожитого газу за період з травня 2015 до січня 2016 року є продовженням грабіжницької політики уряду стосовно власного народу, коли можновладці безцеремонно залазять до кишені людей, аби вигребти звідти останні, накопичені «на чорний день» заощадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Споживачі без лічильників мають додатково сплатити за газ за 9 місяців

 «Є рішення суду, де Кабінет міністрів зумисне програє двом громадянам України те рішення, яке вистраждали всі ми разом, про те, що в разі, якщо в господарстві немає газового лічильника, ніхто не може встановлювати потрійний тариф газу, а повинна бути реальна витрата газу, яку треба сплачувати. В даному випадку це 3 кубометри газу з людини на місяць. Так от, спеціально програється суд, встановлюється знову норматив 6, а у тих, в кого колонки, – 18 кубометрів замість 9-ти і 3 мільярди гривень змушують населення повернути назад. Коли чуєш такі речі, складається враження, що прем’єр і міністри живуть у зовсім іншій країні» - заявив з цього приводу у ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV від 14 березня Сергій Соболєв.

 «Батьківщина» вимагає від Кабінету міністрів не прикриватись ухвалами суду і негайно відновити дію попередніх – реальних, а не штучно завищених – нормативів споживання газу для домогосподарств без лічильників.

 У разі, якщо уряд відмовиться це зробити, «Батьківщина» залишає за собою право закликати громадян чинити опір, зокрема, активно використовувати своє конституційне право на організацію та проведення акцій протесту.    

 Довідково.

 Відповідно до рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 21.09.15 у справі №826/16447/15, Постанову КМУ від 29.04.15 №237 «Про внесення змін до норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників» визнано незаконною і скасовано, а визначені нею норми споживання природного газу є такими, що не підлягали застосуванню. Це рішення підтверджено ухвалами Київського апеляційного адміністративного суду та Вищого адміністративного суду України.

 Як йдеться у рішенні суду, спірною постановою було внесено зміни до Норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників, згідно з якими вдвічі зменшено діючі досі норми споживання природного газу населенням: при використанні газової плити за наявності централізованого гарячого водопостачання – 3 куб. метрів на людину у місяць; при використанні газової плити у разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача – 4,5 куб. метрів на людину у місяць; при використанні газової плити та водонагрівача – 9 куб. метрів на людину місяць.

 На виконання даного рішення суду відбудеться перерахунок у бік збільшення вартість фактично спожитого природного газу за період з травня 2015 до січня 2016 року. 

  Джерело: прес-служба обласної організації партії ВО "Батьківщина"
1