'Батьківщина' вимагає люструвати членів Центральної виборчої комісії, - джерело

"Батьківщина" вимагає люструвати членів Центральної виборчої комісії, - джерело

19.09.2014, 14:03

Про це під час прес-конференції повідомив голова ЧОО ВО "Батьківщина" Іван Мунтян. Підставою для такої вимоги стала відмова ЦВК зареєструвати ініціативну групу з проведення референдуму про вступ України в НАТО. Лідер буковинської Батьківщини переконаний, що комуно-регіональна більшість ЦВК, яка залишилася ще від попередньої влади, блокує цю ініціативу. Тому склад комісії має бути змінений. Батьківщина ініціюватиме ухвалення закону про люстрацію ЦВК. Партія може собі дозволити таку вимогу, тому що сама пройшла через процедуру внутрішньої люстрації. 

Іван  Мунтян - висуванець за партійним списком ВО Батьківщини під номером 31 - назвав неприпустимим знаходження у складі Центральної виборчої комісії (ЦВК) її голови Михайла Охендовського у зв’язку з тим, що він в комісію пройшов, за словами Івана Мунтяна, за квотою Партії регіонів.

Нагадаємо, що в 2007 році Михайло Охендовський став членом ЦВК за квотою так званої антикризової коаліції, яка в більшості була представлена Партією регіонів. 6 липня 2013 року Михайло Охендовський був обраний головою ЦВК.

Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА також поцікавився у кандидата-партійця, чи були проплачені агітаційні білборди Батьківщини з виборчого фонду. Про масове розповсюдження передвиборчої агітації ВО Батьківщини на носіях зовнішньої реклами в Чернівецькій області ОПОРА вже повідомляла. Іван Мунтян повідомив, що виборчі фонди ще не створені. Окрім того, спостерігач звернув увагу на те, що на більшості цих білл-бордів відсутні вихідні дані, наявність яких вимагається законом. Керівник партійної організації сказав, що це була помилка структури, яка розміщувала цей матеріал, і, що партійна організація до цієї помилки не має жодного відношення.

1