«Батьківщина» вітає Грузію з отриманням безвізового режиму з ЄС та виступає за вступ України до НАТО

«Батьківщина» вітає Грузію з отриманням безвізового режиму з ЄС та виступає за вступ України до НАТО

04.02.2017, 14:50

            2 лютого Європарламент схвалив надання Грузії безвізового режиму з ЄС. Спочатку безвіз для Грузії та України розглядався в одному пакеті, проте євродепутати розділили країни.

            «Батьківщина» вітає Грузію з отримання безвізового режиму.

«Батьківщина» наголошує на тому, що виокремлення голосування з надання безвізового режиму для України – це особиста поразка президента Порошенка та його дипломатії. Тим більше, що він разів десять обіцяв конкретні дати надання Україні безвізу. Але, на жаль, провал дипломатії Порошенка – це поразка для всієї України.

            «Батькіщина» сподівається, що європейці все ж встигнуть надати безвізовий режим Україні навесні. Інакше це стане потужним ударом по євросподіванням українців. І це буде поразкою не тільки України, а всієї Європи.

            Також 2 лютого президент Порошенко в інтерв'ю німецькому виданню Berliner Morgenрost заявив, що готовий провести референдум з питання вступу України до НАТО.

            «Батьківщина» вітає наміри влади нарешті провести референдум щодо вступу в НАТО, на чому партія наполягала ще в 2014 році і сподівається, що  влада  дослухається й до інших порад та ініціатив «Батьківщини», яка стоїть на захисті інтересів України. 

            У партії вітають такі дії влади, в яких вона врешті решт дослухалася до вимог «Батьківщини», яка ще в 2014 році, після  початку окупації Криму та військової агресії на сході України, наполягала на необхідності негайного вступу України до НАТО.

            Нагадаємо, що у жовтні 2014 року партія «Батьківщина» завершила збір підписів громадян України за проведення референдуму щодо вступу України до НАТО. Було зібрано понад 3,3 мільйони підписів, і цього було достатньо, аби президент Петро Порошенко оголосив про проведення референдуму. Але Порошенко не відреагував на волю громадян України. Якби тоді президент не проігнорував волю понад 3 мільйонів громадян України й провів референдум, то сьогодні проблема війни з Росією виглядала б зовсім інакше. Можливо, Україні вдалося б уникнути багатьох жертв з нашого боку. Тисячі наших воїнів не полягли б у  битві з російським окупантом, якби Порошенко прислухався до 3 мільйонів громадян та підтримав ініціативу «Батьківщини».

            Для проведення референдуму треба перезавантажити Центральну виборчу комісію (ЦВК). Оскільки у більшості членів ЦВК сплив термін повноважень, тому питання її легітимності перебуває під сумнівом. Тому для початку Верховна Рада має призначити нових членів ЦВК. А це питання з минулого року блокується саме фракцією БПП.

            Окрім того, потрібно ухвалити нову редакцію закону про референдум, який легалізує проведення місцевих референдумів, та замінить відповідний закон від 2012 року, який було прийнято під колишнього президента Віктора Януковича, та надасть громаді можливість давати оцінку діям влади.

            Фракція «Батьківщина» наголошує на необхідності розробки та ухвалення  парламентом комплексного механізму імплементації результатів референдуму і готова виступити ініціатором відповідного законопроекту. Оскільки за його відсутності існує висока вірогідність того, що влада, в черговий раз, проігнорує волевиявлення українців.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Тримайся Європа - мавпи з Кавказу пакують валізи і купують квитки...

avatar

Запорожець

04 лютого 2017 13:54

а як ви себе назвете пане!. грузини то тоже мабуть люди От з себе треба починати будувати срану державу

avatar

грузин

04 лютого 2017 15:07