'Батьківщина' відкинула амбіції у питанні проміжних виборів і зберегла домовленості', - Іван Мунтян

"Батьківщина" відкинула амбіції у питанні проміжних виборів і зберегла домовленості", - Іван Мунтян

09.01.2013, 21:17

Голова Чернівецької обласної організації ВО "Батьківщина", депутат обласної ради Іван Мунтян зустрівся сьогодні з чернівецькими журналістами. Як повідомляє кореспондент www.buknews.com.ua, на прес-конференції він підвів підсумки виборчої кампанії до парламенту, розповів про обласну конференцію партії і поділився планами облорганізації партії щодо майбутнього.

Оновлена партійна організація з гідністю пройшла випробування парламентськими виборами. Список "Батьківщини" на Буковині підтримали майже 40 відсотків виборців. Це другий результат в Україні. І це значно більше, ніж за попереднього керівництва партійної організації, яке зганьбило себе співпрацею з владою і було з ганьбою виключене з партії. Таким чином виборці самі поклали край розмовам про те, що новий керівник партії нібито знищив розбудовану його попередниками партійну структуру.

За словами Івана Мунтяна, партія ще перед виборами очистилася  від "тушок" і випадкових людей, а тому ніяких несподіванок під час самої кампанії не трапилося. Вдалося зберегти кістяк партії, чисельність якої залишилилася на рівні 15 тисяч членів. Свідченням цього стали спочатку районні, а відтак обласна конференція партії, які були багаточисельними і пройшли (обласна - 4 січня) на високому організаційному рівні.

Невирішеною залишається ситуація лише в Сокирянському районі. Задовго до виборів місцева влада відмовилася зареєструвати легітимного голову районної парторганізації. За цей час на Сокирянщині змінилося вже два керівника районної юстиції проте питання досі відкрите. У приватних розмовах ці люди, які мають провести реєстрацію, визнають, що на них тиснуть. Але ніяких кроків до вирішення ситуації не роблять. - Ви ж самі бачите як веде себе керівництво Сокирянського району на сесіях облради. Громаді демонструють, що у Сокирянах можна поводитися, як десь на Східній Україні, - сказав Іван Мунтян.

Власне саме з цією обставиною Іван Мунтян пов'язує те, що в Сокирянському районі список об'єднаної опозиції отримав менший відсоток голосів виборців, ніж міг би. Найбільше голосів за "Батьківщину" віддали мешканці Кіцманського району.

 Так само у партії немає юридичних важелів впливу на депутатів-тушок, які продовжують називати себе представниками "Батьківщини" в обласній і міській радах, хоча давно виключені з партії. Але вирішити це питання за нинішнього керівництва області і розкладу сил в обласній раді неможливо. Влада усіляко опирається очевидному станові справ. Навіть після провального для неї результату виборів, коли 40 відсотків буковинців дали мандат довіри оновленій "Батьківщині". Єдина надія - на поінформованість виборців, які вже й так дали "тушкам" оцінку.

Ілюзій щодо принципової позиції з цього питання нинішнього керівника обласної ради, пан Мунтян не має. Тримати баланс між різними політичними силами намагався покійний Василь Ватаманюк. А нинішнє керівництво обларди не бажає  чути опозицію.

На проміжних виборах до обласної ради "Батьківщина" висунула своїм кандидатом Юрія Скорейка. Він є головою Чернівецької міської організації ВО "Батьківщина", але народився в одному з сіл 21-го округу. (Довибори тут відбудуться на місце депутата облради О.Фищука, який став нардепом). А загалом в цьому окрузі Кіцманського району їх 11. На довиборах однопартійці Юлії Тимошенко в першу чергу сподіваються на свою партійну структуру. Партійні осередки "Батьківщини" є в кожному з 11 сіл 21-го виборчого округу. Тому проблем з делегуванням своїх людей до складу виборчих комісій у партії не буде. Хоча розраховують тут і на підтримку союзників по опозиції: "Фронту Змін", "УДАРу", "Свободи". "Батьківщина" відкинула амбіції у питанні проміжних виборів і зберегла домовленості", - наголосив Іван Мунтян. Відтак по чернівецькому округу "Батьківщина" підтримала висуванку "Фронту Змін" Марію Філіпчук.

Водночас у "Батьківщині" не відкидають, що проти їхнього кандидата будуть застосовані брудні технології. У партії вже є інформація, що проти Юрія Скорейка в цьому ж окрузі виставлять  ще двох-трьох однофамільців. Очевидно, з метою заплутати виборців.

На фото: обласна конференція партії ВО "Батьківщина"

1


КОМЕНТАРІ (2)

"Бред сивої кобили". Я в партії вже 9 років. Нічого не чув про районну і обласну конференцію.не обирав делегатів на коференції. Не обговорювалась кандидатура Скорейка і в партіних організаціях округу 21.  Декілька днів на Букінфо партійці вже скільки негативу висловили Мунтяну,що навіть ПР скільки не отримує. А воно каже що "роса божа". Заберіться вже з тим Мельником,очищувачі хренові.

avatar

Петро

09 січня 2013 17:54

а слабо прийти в облпарторганізацію і сказати це Мунтянові в очі? Слабо. Бо і тут за ніком ховаєшся, "Петрику"

avatar

очищувач

09 січня 2013 18:08