'Батьківщина' хоче розслідувати діяльність уряду Яценюка

"Батьківщина" хоче розслідувати діяльність уряду Яценюка

12.04.2016, 15:13

Затягування з відставкою Яценюка лише поглибило кризу в Україні

 Відставка Арсенія Яценюка з посади прем’єр-міністра мала відбутися ще два місяці тому, як того вимагала «Батьківщина», коли парламент 247-ма голосами визнав роботу його уряду незадовільною. Кількамісячне затягування цього процесу призвело лише до поглиблення політичної кризи та поставило Україну на межу соціально-економічної катастрофи.

 Умовою голосування «Батьківщини» за нового прем’єра та новий склад Кабміну, незалежно від прізвищ, залишається невідкладне прийняття низки законопроектів по п’яти ключових напрямках, які дозволять подолати негативні наслідки роботи уряду Яценюка та вивести країну з кризи.

 Йдеться, зокрема, про всі питання, пов’язані із земельною реформою та аграрним сектором, внесення змін до податкової системи, де ключовою складовою має бути деофшоризація.

Ми також наполягаємо на терміновому розгляді законопроектів щодо встановлення економічно обґрунтованих тарифів, скасування оподаткування пенсій, індексації, відповідно до рівня інфляції, доходів громадян та підтримки малого і середнього бізнесу.

 Не зважаючи на оголошений опозиційний статус, фракція «Батьківщини» зобов’язується займати винятково конструктивну позицію, пропонуватиме власні шляхи виходу з кризи та надалі підтримуватиме всі потрібні державі законодавчі ініціативи.

 Наразі, «Батьківщина» розробила та вносить до Верховної Ради законопроект, в разі прийняття якого буде унеможливлено приховування від оподаткування доходів у офшорних зонах. 

Разом з відставкою Арсенія Яценюка парламент має створити слідчу комісію з розслідування діяльності  його уряду

 Разом з відставкою з посади прем’єра Арсенія Яценюка у парламенті потрібно створити Тимчасову слідчу комісію, яка розслідує збитки від діяльності його уряду. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявила народний депутат від «Батьківщини» Олександра Кужель.

Вона нагадала про заяви Миколи Гордієнка (колишнього голови Держфінінспекції) про викриті факти корупції уряду Яценюка на 7 млрд грн. Також Кужель згадала слова самого керівника уряду про вкрадені 50 мрд грн на державних закупівлях.

Представник «Батьківщини» також наголосила, що для партії і фракції прізвище майбутнього прем’єра неважливе: головне - принципи. Зокрема, як він будуватиме співпрацю з МВФ, адже досвід демонструє, що знаходити компроміс з кредиторами можна і не погоджуючись на зростання тарифів і підвищення пенсійного віку.

Заступник Голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів заявив, що наполягає на терміновому ухваленні парламентом пріоритетних законопроектів, пов’язаних з аграрною реформою, оподаткуванням, деофшоризацією, тарифною та соціальною політикою. Відповідні законопроекти розроблені і внесені «Батьківщиною» до Верховної Ради. 

1