'Батьківщина' вдвічі випереджає партію влади по області, яка навіть з фальсифікаціями отримала тільки 20% голосів виборців, - Іван Мунтян

"Батьківщина" вдвічі випереджає партію влади по області, яка навіть з фальсифікаціями отримала тільки 20% голосів виборців, - Іван Мунтян

04.01.2013, 21:00

Делегати другого етапу XV звітно-виборної конференції Чернівецької обласної партійної  організації Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" розглянули питання  «Про підсумки участі Чернівецької обласної партійної організації в виборах народних депутатів України 28 жовтня 2012 року та відзначення активних учасників виборчої кампанії». З інформацією з цього  питання порядку денного конференції виступив голова облпарторганізації ВО «Батьківщина» Іван Мунтян. Він, зокрема, сказав: «Парламентські вибори 2012 року уже стали історією. Але завжди ці вибори будуть розглядатися як вибори із масштабними фальсифікаціями, застосуванням адміністративного ресурсу, втручанням в виборчий процес правоохоронних органів і т.д.

Ми пам’ятаємо як формувалися окружні та дільничні комісії, як використовувалися технічні кандидати, як безцеремонно поводила себе місцева влада, як залякувалися та піддавалися шантажу працівники бюджетної сфери та комунальних підприємств, як підкуповувалися виборці.

Влада була переконана в тому, що такі брудні технології дадуть їй можливість сформувати конституційну більшість в новому парламенті. Але не так сталося, як гадалося.

Так, на превеликий жаль, опозиція не змогла створити більшість в парламенті. Але ми з впевненістю можемо заявити про те, що цю більшість у нас вкрала влада за рахунок фальсифікацій.

Сьогодні всі розуміють справжню причину ув’язнення Юлії Тимошенко. Бо саме ізоляція нашого лідера від партійної організації та українського суспільства дала можливість нинішній бандитській владі творити свої безчинства під час парламентських виборів 2012 року.

Обласна партійна організація Всеукраїнського об’єднання Батьківщина взяла на себе головний тягар організаційної та агітаційної роботи в ході виборчої кампанії.

Всі виборчі штаби були сформовані на базі наших районних та міських партійних організацій. До роботи в виборчій кампанії були залучені більшість наших активістів. Всі виборчі штаби працювали злагоджено. Тому і результат, який здобула Батьківщина в Чернівецькій області є одним із кращих в Україні.

В цілому по області Об’єднана опозиція  «Батьківщина» отримала  39,61 % голосів виборців, що дало змогу Чернівецькій області зайняти почесне 2-ге рейтингове місце серед областей України. Цей показник досягнуто завдячуючи нашій спільній праці в продовж всієї виборчої кампанії. Тому хочу подякувати всім вам за те, що не опускали руки в час коли було нестерпно тяжко, а йшли до виборців і проводили належну роботу.

Найбільший внесок в загальну справу перемоги зробили в першу чергу, виборці шести районів, в яких він вищий середнього по області: Кіцманського, Вижницького, Садгірського міста Чернівці, Сторожинецького, Заставнівського та Путильського  районів. Результат Батьківщини в області настільки вражаючий, що не залишає жодних сумнівів в тому, що виборці нам довіряють, і цю довіру ми повинні оправдати.

Ми вдвічі випереджаємо по області партію влади, яка отримала 20% (і це не без фальсифікацій), 19% отримали «ударівці».

Зрозуміло, що не всі райони спрацювали з однаковим результатом, не всі працювали в однакових умовах, але я переконаний, що всі працювали самовіддано. Тому у всіх чотирьох виборчих округах нашої області за партійними списками перемогла Батьківщина».

Іван Мунтян відзначив округи, райони та дільниці, де «Батьківщиною» досягнуті найвищі результати. Це  202 виборчий округ (Сторожинецький, Кіцманський, Вижницький та Путильський райони) - 48,68% голосів. Це Кіцманський район із результатом понад 52%, Вижницький – більше 50%, Садгірський район міста Чернівці – 49%, Сторожинецький i Заставнівський райони – більше 47% та Путильський – більше 40% голосів виборців.

Також він наголосив, що з 560-ти виборчих дільниць області в 289-ти отримані результати за Об’єднану опозицію «Батьківщина», вищі середнього по області показника (39,61%) і в 109-ти з них підтримка виборців вища 50%. Переважно це виборчі дільниці районів, які зайняли перші рейтингові місця: Вижницького, Кіцманського, Сторожинецького, Садгірського м.Чернівці, Заставнівського. Найвищий показник в області отримано на виборчих дільницях: Сторожинецького району - 730350 (с.Бобівці) – 69,83 %; 730348 (с.Банилів Підгірний) – 67,41 %;

Вижницького району – 730018 (с.Долішній Шепіт) - 68,53 %; Кіцманського району - 730211 (с.Дубівці) - 66,72 %; 730233 (с.Шишківці)- 66,14 %.

«Минулі парламентські вибори були не простими, - додав лідер буковинської «Батьківщини». -  І ми всі зобов’язані зробити висновки із пройденого. Але вже одне можна сказати твердо. Після складних для обласної партійної організації ВО Батьківщина 2010-2011 років, ми зуміли вистояти, організуватися і скласти іспит парламентськими виборами 2012 року. А це означає, що нікому ні зрадникам, ні владі не вдалося зреалізувати планів на знищення партійної організації. Сьогодні я хочу всім учасникам конференції, всім нашим однопартійцям подякувати за твердість духу, за міцність переконань, за ту працю, яку ми вклали в нашу перемогу.

Попереду ще багато випробувань. На нас чекають вибори до місцевих рад в 2014 році, а головне попереду вибори Президента України, в яких я переконаний зможе взяти участь наш лідер – Юлія Володимирівна Тимошенко. Ми віримо не тільки в цей факт, але і твердо переконані в її перемозі».

Партійних активістів, які найбільше долучилися до роботи на парламентських виборах-2012 нагородили грамотами Президії Політради партії, медалями «Ветеран партії» та «Знаком пошани».

1