«Батьківщина»: уряд Гройсмана імітує бюджетний процес

«Батьківщина»: уряд Гройсмана імітує бюджетний процес

15.09.2016, 22:42

             Уряд Гройсмана імітує бюджетний процес, замість того, щоб розробити та подати до Верховної Ради реалістичний і чесний головний кошторис країни.

            Про це в ефірі телеканалу "112. Україна" заявив народний депутат від «Батьківщини», член бюджетного комітету ВРУ Іван Крулько.

            На переконання народного депутата, уряд подасть до парламенту документ, в якому неадекватними реальності будуть обидві частини: і дохідна і видаткова. Іван Крулько пояснив, що сьогодні досі не зрозуміло, отримає чи не отримає Україна кредит МВФ і якою буде податкова база для формування дохідної частини бюджету. Він наголосив також і на тому, що строки внесення змін у Податковий кодекс вже пропущені. Їх треба було затверджувати до початку липня, тобто на попередній парламентській сесії і зараз це можливо зробити лише з порушенням чинного законодавства.

            Народний депутат від партії "Батьківщина" Вадим Івченко під час ефіру на «5 каналі» наголосив, що проекті бюджету закладено подальше зниження соціальних стандартів, які будуть чи не вдвічі меншими, ніж за часів урядування Азарова, якщо порівнювати їх за купівельною спроможністю. Також він зазначив, що зниження соціальних стандартів за урядування Яценюка призводило лише до розкрадання чиновниками "заощаджених" коштів через виділення їх на фантастичні проекти на кшталт "Стіни" на кордоні з Росією. Скоріш за все "економія" на соціальних стандартах, яку запроваджує в проекті бюджету 2017 уряд Гройсмана, так само зникне у прірві корупції.

1