«Батьківщина» у Чернівцях обговорила з громадою проблему тарифів

«Батьківщина» у Чернівцях обговорила з громадою проблему тарифів

15.06.2015, 23:54

У неділю обласна організація парії ВО «Батьківщина» долучилася до мітингу з обговорення проблеми необгрунтованих тарифів.

Незважаючи на аномальну спеку, близько сотні людей вийшли На Центральну площу Чернівців, щоби висловити незгоду з необгрунтованим подорожчанням тарифів за комунальні послуги. Активісти тримали плакати із гаслами «Чим вищі тарифи, то багатші олігархи!», «Тарифи ростуть — мовчати не можна!», «Ні зубожінню народу!», «Нехай уряд воює з Путіним, а не з українцями!», вимагали зменшити економічно необгрунтовані тарифи, захисту національних інтересів.

Голова міської організації ВО «Батьківщина» Юрій Скорейко нагадав буковинцям про те, що саме завдяки наполегливій боротьбі партії «Батьківщина» уже цього місяця по всій Україні споживачі газу, які користуються газом без лічильників, отримали платіжки з вдвічі меншими сумами: під тиском «Батьківщини» уряд був змушений вдвічі зменшити норми споживання газу для тих, чиї квартири не облаштовані лічильниками. Його підтримав у своєму виступі партієць-активіст, професор ЧНУ Георгій Кожолянко, який наголосив, що до початку опалювального сезону необхідно знизити тарифи на тепло. «Батьківщина» збирає всю інформацію щодо рішень місцевих рад, систематизує, щоб згодом передати її до Національної комісії з питань регулювання електроенергетики та комунальних послуг, аби на базі конкретних даних домогтися зменшення вартості нормативів на тепло», - додав він.

Під час мітингу його учасники знайомилися зі свіжим номером газети «Слово Батьківщини» облпарторганізації, в якому, серед іншого, повідомляється про дії місцевих рад у напрямку зниження тарифів. Зокрема, про прийняті звернення до Кабміну від депутатів Заставнівської районної ради, Шевченківської в м. Чернівцях районної ради, та звернення від зборів депутатів Чернівецької обласної ради до Президента України. У наметі «Батьківщини» небайдужі ставити підписи проти підвищення тарифів.

Прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина»

1