«Батьківщина» сильна людьми

«Батьківщина» сильна людьми

18.07.2014, 14:06

Одна з найстаріших партій Незалежної України відзначила своє 15-ліття

На початку березня далекого вже 2000-го у Чернівцях створилася міська парторганізація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина». Це сталося вслід за заснуванням «Батьківщини» на установчому з'їзді 9 липня 1999 року на базі Всеукраїнської громадської організації «Союз миролюбних сил «Батьківщина», створеної ще у 1995 році.А кістяком нової політичної сили стали депутати створеноїнавесні 1999-го з ініціативи народного депутата України Юлії Тимошенко у Верховній Раді депутатської групи «Батьківщина».

16 вересня 1999 року Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» було зареєстроване в Мін’юсті України, а на ІІ-му з'їзді партії 18 грудня 1999-го головою «Батьківщини» була обрана Юлія Тимошенко, яка незмінно займає цей пост ось уже майже 15 років. Першим заступником голови партії став Олександр Турчинов, який на всі подальші роки став її надійним соратником і головною опорою.

Сьогодні, після безславного розвалу Партії регіонів, партія «Батьківщина» залишилася найбільш потужною політичною силою в Україні, з найкраще розвиненою і реально діючою партійною структурою на місцях, в усіх регіонах України та найбільшою кількістю членів партії - більше 600 тисяч.

Ця політична сила має багатий політичний досвід і тривалу історію своєї діяльності, на відміну від решти українських партій-одноденок, які зараз множаться як гриби після дощу і так само швидко зникають.

В установчих зборах Чернівецької міської парторганізації взяли участь 107 членів партії, які обрали першим головою організації  Василя Каденюка. Свідоцтво про реєстрацію Чернівецької міської організації було отримано 21.04.2000р.

Слідом за міським осередком були утворені і районні в м. Чернівці партійні організації – Шевченківська, Першотравнева та Садгірська. Кількість партійців у  Чернівцях зростала рік за роком. Кількість дільничних партосередків зросла до 95-ти: в Шевченківському районі 55 осередків, Першотравневому – 29 та у Садгірському – 12. Вони, в свою чергу об’єднанні у  21-у первинну партійну організацію, відповідно по районах: 12, 5 та 4. Загальна кількість партійців, які є на обліку у Чернівецькій міській  партійній організації, на сьогодні становить 2601 людина, в тому числі в Шевченківській РПО – 1209, Першотравневій РПО – 914 та Садгірській РПО – 478 осіб.

З квітня 2011-го міську парторганізацію очолює Юрій Скорейко – спочатку як виконувач обов’язків голови, а з липня того ж року – як обраний конференцією голова.  

За час існування партійці Чернівецького міського осередку ВО Батьківщина брали участь у всіх без винятку загальноукраїнських та локальних політичних акціях, а в багатьох випадках саме міська «Батьківщина» ініціювала такі заходи в Чернівцях.

Міські «батьківщинівці» були активними учасниками Майдану 2004 року, згодом разом з побратимами з усієї України пікетували Печерського суду під час розгляду справи та винесення вироку Юлії Тимошенко, пікетували лікарню у Харкові, де утримували Юлію Володимирівну. І, безумовно, вся міська парторганізація була активним учасником Євромайдану 2013-2014 рр. Серед інших, особливо можна відзначити таких партійців, як Лідія Іванівна Гаїна та Василь Васильович Циганенко. Незмінним «голосом» чернівецького майдану був Юрій Георгійович Скорейко. Героєм Небесної сотні став наш однопартієць Олександр Щербанюк, який загинув на барикадах Майдану у Києві під час кривавої бійні, влаштованої Януковичем та його посіпаками, віддавши життя за вільну, незалежну і демократичну Україну, за краще майбутнє українського народу.

Вже у післямайданівський час наші партійці продовжують бути на передовій демократичних перетворень у державі: входять до різних громадських об’єднань, беруть активну участь у розбудові нової Української держави. Головами районних у м. Чернівці рад стали саме наші однопартійці, і наш однопартієць був обраний міським головою у Чернівцях – це якраз підкреслює ту довіру до нашої політичної сили, яку ми маємо на місцевому рівні.

У ці дні, коли ВО Батьківщина відзначає своє 15-річчя, хотілося б привітати всіх однопартійців та членів Чернівецької міської організації ВО «Батьківщина» зокрема з цим ювілеєм. В Україні небагато партій та об’єднань, які можуть похвалитися такою тривалістю існування. Але «поважний», як для існуючих в Україні партій, вік – не привід зупинятися. ВО «Батьківщина» продовжує розвиватись.

Розповідає активіст «Батьківщини», голова фракції «За Батьківщину!» в Першотравневій районній раді Ігор Дземан: «Я прийшов  у партію ВО «Батьківщина» в 2009 році. Всі шість років вірності та незламності «Батьківщини» в складні буремні політичні часи відіграли неабияку роль у моєму становленні. Нині я депутат Першотравневої районної в місті Чернівці ради, очолюю фракцію, а також обраний до бюро міськпарторганізації. Одразу ж почав брати активну участь у житті громади, а пізніше і в революційному житті країни, і знайшов у цьому своє покликання. Мене, як і багатьох молодих бізнесменів, дуже дратували політикани, які давно набридли своїми порожніми балачками та обіцянками. Я повірив у рішучість намірів Юлії Володимирівни відправити на пенсію старих партійних вождів та по-діловому швидко виправити суспільне життя на краще. Партія «Батьківщина» для мене – та рушійна сила, яка дає надію, що ми можемо і повинні змінити країну, очистити її від всілякого бруду – перш за все, корупції та злочинності. З нагоди 15-ої річниці заснування партії «Батьківщина» висловлюю привітання та надію, що наша партія продовжить боротьбу за розбудову демократичної і заможної України задля Європейського майбутнього нашої держави».

З нагоди 15-ліття партії ВО «Батьківщина» наші чернівецькі однопартійці були відзначені керівництвом партії, причому хочу наголосити, що це саме рядові партійці. Зокрема, Грамотою Президії Політичної ради партії нагороджено Антонюк Марію Іллівну– члена партії з 2005 року, заступника керівника Шевченківського районного виборчого штабу м.Чернівці на позачергових  парламентських виборах 2007 та президентських 2010 років, завідувачку організаційного відділу районного виборчого штабу на парламентських виборах 2012 року за сумлінне виконання функціональних обов’язків, організаційні навички  та активну участь у акціях протесту. Почесним  знаком  партії ВО «Батьківщина» нагороджено Гаїну Лідію Іванівну – члена партії з 2012 року, голову дільничної партійної організації в м.Чернівці, члена районної громадської  організації «Жінки Батьківщини»  за активну участь  в «Революції гідності»  в м. Києві,  організації матеріальної допомоги для української армії. Подякою Президії Політичної ради партії відзначено Гакман Ольгу Володимирівну – члена партії з 2010 року, заступника голови РПО, члена бюро Садгірської районної в м.Чернівці партійної організації за активну участь в протесних акціях біля Печерського районного суду, Євромайдані в м.Києві та виборчих кампаніях, а також Щербань Тамару Іванівну – ветерана партії (член партії ВО «Батьківщина» з 2001 року), голову КРК обласної партійної організації 2001-2008 рр., заступника голови Першотравневої районної в м.Чернівці парторганізації 2008-2010 р. за сумлінне виконання посадових обов’язків, вагомий внесок в розбудову партійної організації та  активну участь у всіх виборчих кампаніях.

 Сергій Николайчук, партієць ВО «Батьківщина» з 2008 року, м. Чернівці

1


КОМЕНТАРІ (2)

просралІ Крим просрЕте й батьківщину з вашим гнилим фронтом

ви партія корупційного непотребу

avatar

буковинці

18 липня 2014 13:30

ВО "Батьківщина", пане Николайчук, ще й партія бандитів дрібненьких, партія мунтянових недолугих прислужників, партія знівечених політиканів. І якби не фронтовики, то ваша т.зв.партія була би вже на політичному "кладовищі". Та й за чисельністю вас залишилось від сили 150 чоловік.

avatar

Василь

18 липня 2014 17:00