«Батьківщина» продовжує наполягати на ухваленні законопроектів з «тарифного пакету», аби припинити «знущання над українцями»

«Батьківщина» продовжує наполягати на ухваленні законопроектів з «тарифного пакету», аби припинити «знущання над українцями»

14.06.2016, 23:19

«Батьківщина» вимагає від керівництва парламенту негайного включити до порядку денного та ухвалити низку законопроектів, які мають припинити тарифний геноцид українців .

 Таку позицію фракції озвучила, виступаючи у парламенті, Юлія Тимошенко.

 За словами лідера «Батьківщини», громадяни України, доходи яких в 16-24 рази нижчі, ніж у жителів країн Європи та США, змушені сьогодні сплачувати комунальні послуги за цінами, такими ж, а іноді і вищими, ніж у розвинутих країнах.

 Аби ліквідувати таку кричущу несправедливість та знизити незаконно підвищені тарифи фракція «Батьківщина» вимагає невідкладного прийняття наступних документів:

 - Проект постанови №2597 щодо створення ТСК з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів на послуги ЖКГ, яку підтримали три фракції. Розгляд цього питання більше року свідомо блокується в.о. керівника регламентного комітету.

  - Проект Закону №3216 щодо прозорості формування тарифів на комунальні послуги та внесенні змін до закону про ринок газу, яким передбачається передача усього газу власного видобутку на потреби населення.

 - Проект Закону №4317 щодо унормування рентної плати на газ, який знизить рентну плату для державних підприємств з видобутку газу, оскільки згідно з діючим законом вони знаходяться в нерівних умовах з приватними газовидобувними фірмами, сплачуючи ренту у розмірі 50% замість 29% та 14% для приватних компаній.

 - Законопроект №2832 щодо посилення захисту громадян від необґрунтованого підвищення цін і тарифів на послуги ЖКГ, який запроваджує прозору процедуру затвердження комунальних тарифів.

 Юлія Тимошенко також вимагає від голови ВРУ припинити «регламентне хамство», коли за рахунок маніпуляцій з Регламентом ВР до порядку денного включаються лобістські законопроекти, а документи, в т.ч. з «тарифного пакету», які дійсно можуть полегшити життя громадян, – навмисно блокуються.  

1