«Батьківщина» не голосувала за «уряд народної недовіри»

«Батьківщина» не голосувала за «уряд народної недовіри»

15.04.2016, 11:35

Фракція «Батьківщина» не дала жодного голосу під час затвердження у парламенті нового прем’єр-міністра та нового складу уряду, оскільки вважає, що за нинішніх політичних умов новопризначений Кабмін не здатен кардинально змінити стратегічний курс країни та відмовитись від антинародної, корупційної політики «попередників».

 «Батьківщина» також виступила категорично проти пакетного голосування, коли відставка попереднього прем’єра і призначення нового відбулося ухваленням однієї постанови, що суперечить регламенту ВР та Конституції України.

«Пакетне голосування – це відразу всіх знімають, відразу всіх призначають. І це означає, що довіри немає, міняються місцями стільці, а не курс країни», – заявила Юлія Тимошенко, коментуючи відповідне голосування.

 Нової демократичної коаліції, що має нести відповідальність за ситуацію в державі і призначати уряд, сьогодні у парламенті де-факто не існує.

За прем’єра Володимира Гройсмана дали свої голоси лише 206 (із 257-ми, що проголосували «за») депутатів від фракцій БПП та Народного фронту, які формально оголосили про створення коаліції «на двох». Голоси, яких забракло, додали колишні «регіонали» із депутатських груп «Відродження» (що контролюється І.Коломойським) та групи «Воля народу», підконтрольної олігархам. Тобто, новий уряд сформовано внаслідок змови влади з олігархами і він не може називатись урядом народної довіри.

 З трибуни ВР Юлія Тимошенко ще раз підтвердила, що «Батьківщина» переходить в опозицію – «європейську, демократичну, парламентську опозицію, і це, можливо, вперше, коли у Верховній Раді проєвропейські сили представлятимуть як владу, так і опозицію».

Про це повідомляє прес-служба обласної організації партії ВО "Батьківщина"

1


КОМЕНТАРІ (3)

Ось хто найбільше зло для України. цій тимошенко місце або в тюрьмі, або далеко за морями... Тоді Україна заживе. Скільки вона в політиці - стільки й лихо в Україні. Про муню вже просто мовчу.

avatar

Юрій

15 квітня 2016 09:31

Відігнали від корита, от вона і біситься.

avatar

!!!

15 квітня 2016 11:28

А Баба Яга проти.

avatar

Кирило

15 квітня 2016 11:39