'Батьківщина' на Буковині вважає, що питання Маніліча мусується, аби паралізувати реальну роботу

"Батьківщина" на Буковині вважає, що питання Маніліча мусується, аби паралізувати реальну роботу

27.05.2015, 00:34

Заява фракції «За Батьківщину» Чернівецької обласної ради

Більшість депутатів займаються політиканством замість захисту інтересів громади

Сьогодні замість вирішення нагальних питань, які важливі для забезпечення життєдіяльності області, депутати облради спромоглися розглянути лише сім питань порядку денного сесії з понад 30-ти – запланованих заздалегідь і доданих уже під час сесії. У той же час насправді важливі, животрепетні питання залишилися не розглянутими, а деякі не потрапили до порядку денного сесії.

Так, у встановлений термін, завчасно голова фракції «За Батьківщину» Іван Мунтян подав до відповідних підрозділів апарату ради пропозицію про розгляд сесією звернення до Президента України з питань приведення тарифів за комунальні послуги до адекватного рівня і проект рішення сесії з цього питання. Питання не було внесено  в порядок денний, а посадовці пояснили, що на цю сесію виноситься і так багато важливих питань, тому звернення щодо тарифів доцільно відкласти до наступної сесії, на кінець червня.

З усіх важливих питань, через які відсунули на задній план навіть завищені тарифи, які люди вже оплатили цього місяця, депутати розглянули… аж сім. До того ж сьомим було не те, що планувалося заздалегідь, а перенесене на це місце 24-те питання – про дострокове припинення повноважень заступника голови обласної ради.

На жаль, це питання в Чернівецькій облради мусується з тією ж метою, з якою в Україні періодично піднімаються хвилі то мовних, то міжнаціональних, то міжконфесійних конфліктів – паралізувати реальну роботу. Так і сталося під час чергової сесії, коли уже вкотре поставили на голосування питання про звільнення Валентина Маніліча. Спочатку лічильна комісія відмовлялася виконувати свою роботу через присутніх невідомих осіб в залі. Час затягувався, а пропозиції від депутатів фракції «За Батьківщину» повернути розгляд питання звільнення заступника голови облради під завісу сесії, за наявності кворуму і в присутності представників громади в залі, навіть не виносилися на голосування. Пропозиція звернути-таки увагу сесії на проблему завищених тарифів знову не була врахована.

Таким чином, унеможливити зрив роботи сесії, до якого планомірно привели депутати, не вдалося. Мало того, що звільнення одіозного чиновника так і не сталося, так вже на розгляд восьмого питання кворуму не було.

Зрештою, за наполяганням фракції «За Батьківщину» та її керівника Івана Мунтяна звернення до Президента щодо зниження тарифів за комунальні послуги було розглянуто зборами депутатів, які залишилися в залі. Голова облради Михайло Гайничеру зачитав звернення, які одностайно підтримали усі присутні 44 депутати (за що, до речі, був звинувачений із залу, що буцімто «працює на «Батьківщину». На кого ж тоді працюють ті, хто своїм політиканством зірвали сесію?) Звернення від зборів депутатів буде належним чином оформлено і надіслано адресату.

Фракція «За Батьківщину» сподівається, що наступного засідання звернення з актуального і болючого питання тарифів буде нарешті прийнято сесією і об’єднаними зусиллями громад і народних обранців ми доможемося справедливих, а не нищівних тарифів. Адже завдання обраних громадою депутатів – дбати про інтереси громадян, а не затягувати час і відволікати увагу від важливого політиканством там, де це неприпустимо. Відстоювання прав виборців – це дієві справи, а не показова порожня колотнеча.

 26 травня 2015 року

1