«Батьківщина»: ми вимагаємо припинити називати пенсійний геноцид – «реформою»

«Батьківщина»: ми вимагаємо припинити називати пенсійний геноцид – «реформою»

03.10.2017, 16:39

Зміни до пенсійного законодавства які пропонує уряд – це збільшення віку виходу на пенсію та скорочення пенсій тим, хто вийде на пенсію після 1 січня 2018 року.  «Батьківщина» категорично проти цього! Ми вимагаємо, щоб уряд виконав закони про індексацію та осучаснення пенсій і припинив називати пенсійний  геноцид реформою!

Про це на засіданні Погоджувальної ради парламентських груп і фракцій заявив перший заступник Голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв.

Сергій Соболєв нагадав, що всього до пенсійної реформи було внесено понад 2000 поправок, які звели в 500, відповідно, багато чого не враховано. Натомість, на жаль, ми чуємо позицію МВФ, яка протирічить здоровому глузду. Вони вимагають не включати у страховий стаж ні часу декретної відпустки для жінок, ні часу навчання на денних стаціонарах у ВИШах. МВФ також не сприймає пропозицію про персональні пенсійні рахунки, які пропонується запровадити з 2019 року.

            Також він наголосив, що «Батьківщина» вимагає терміново провести нараду за участю президента, прем’єр-міністра, керівництва парламенту та голів фракцій щодо обговорення катастрофічної ситуації в країні. 

            Сергій Соболєв, коментуючи вибухи в Калинівці, наголосив, що подібні трагедії вже стали системними через безвідповідальність президента. І додав, що «Батьківщина» вже більше року вимагає ухвалення закону про створення тимчасових слідчих комісій, що дозволить проводити розслідування злочинної діяльності керівництва країни.

            Окрім того, Сергій Соболєв звернув увагу на низьку якість законопроектів, які готують профільні комітети ВРУ, до яких фракціям доводиться вносити тисячі поправок, щоб виправити всі недолугості, які вносяться на розгляд парламенту.

1